Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Love & Life 23 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Benieuwd naar je kwaliteiten? Door deze persoonlijkheidstest leer je jezelf beter kennen

Persoonlijkheidstesten: je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een test voor. Van ‘welk Friends personage ben jij?’ tot ‘welke snack past het beste bij jouw persoonlijkheid?’. De ene test is natuurlijk wat wetenschappelijker onderbouwd als de andere. En hoewel er niets mis is met een good old Friends-personage-test, is het ook wel fijn om je persoonlijkheid met een legitiem instrument in kaart te brengen. Dat kan bijvoorbeeld met deze persoonlijkheidstest van Psych Central!

Psych Central is één van de belangrijkste websites over mentale gezondheid. De informatie op de website wordt geschreven door professionals en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Waarom zou je de persoonlijkheidstest maken?

De persoonlijkheidstest die zij hebben ontworpen is een betrouwbare test die bestaat uit vijftig vragen. Het invullen van de vragen duurt ongeveer zeven minuten. Daarna krijg je een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. De test helpt je enorme inzichten te geven over jezelf. Dat is nuttige informatie die je kunt gebruiken om uit te vogelen wat voor carrière het beste bij je past.

De resultaten van de test kunnen bijvoorbeeld een eye opener zijn. Misschien ontdek je wel kanten van jezelf waar je minder tevreden mee bent. In dat geval kan je bedenken hoe je daaraan wil werken. Of misschien ontdek je wel sterke punten van jezelf die je nog niet wist. In dat geval kan je bedenken hoe je maximaal gebruik kunt maken van die eigenschappen.

Zo maak je de test

Kortom: de persoonlijkheidstest is een mooi uitgangspunt om jezelf als persoon onder de loep te nemen en om te werken aan persoonlijke groei. En juist deze inzichten kan je weer gebruiken als je op zoek gaat naar een nieuwe baan of als je een cursus wilt volgen.

Goed, genoeg geluld. Ben je benieuwd naar de persoonlijkheidstest van Psych Central? Tijd om de test te maken. Hoe goed bleek jij jezelf te kennen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Benieuwd naar je kwaliteiten? Door deze persoonlijkheidstest leer je jezelf beter kennen
Sluiten