Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 14 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspot: visrestaurant Pesca in Amsterdam

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste, maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Pesca in Amsterdam.

Wie, wat waar?

Deze week mochten NSMBL’s Alex en Gina langskomen voor een diner bij Pesca in Amsterdam op de Rozengracht en dat lieten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan. Als je een echte visliefhebber bent is dit dé place to be in Amsterdam waar je verse vis kunt eten.

Bij binnenkomst loop je langs de vismarkt waar je uit de catches of the day kunt kiezen. De keuze is reuze en het water loopt je in de mond als je al die verse vis ziet liggen. Er staat iemand van Pesca bij die bij elke vissoort uitlegt op welke wijze het wordt klaargemaakt en wij konden écht niet meer kiezen.

Pesca Foundation

Pesca bestaat inmiddels al een paar jaar en in de tussentijd is er heel wat veranderd. Voorheen kreeg je na het bestellen bij de vismarkt een buzzer mee zodat je je bestelling kon ophalen als het klaar was, daar hebben ze afscheid van genomen dus je kunt nu lekker in het restaurant blijven zitten terwijl alles wordt uitgeserveerd.

Het restaurant heeft onlangs ook de Pesca Foundation opgericht omdat ze graag wat wilden terugdoen voor de aarde. Binnenkort kunnen klanten in het restaurant een donatie doen en daarmee worden onder andere de goede doelen Plastic Soup en Good Fish gesteund.

Processed with VSCO with e3 preset Pesca

De keuken

Pesca is een visrestaurant en als je daar niet van houdt, kun je beter een andere hotspot bezoeken. Als je wél dol bent op vis zit je hier helemaal goed want zoveel vis heb je nog nooit in één restaurant op de kaart zien staan. Al werken ze niet echt met een kaart want dat is afhankelijk van het aanbod.

Wel zijn er verschillende bijgerechten (wij kozen voor witte asperges, frietjes en brood) die je erbij kunt bestellen en ook ontzettend lekker zijn. Wij begonnen met een aantal oesters (by far onze favoriet) en kregen daarna grote gamba’s. Dat gerecht werd opgevolgd door coquilles die waren verwerkt in een fris gerechtje. Als groot gerecht kozen wij een hele dorade die op de Green Egg BBQ werd klaargemaakt. Als toetje kozen we natuurlijk (hoe kan het ook anders) chocoladefondue.

Pesca

Pluspunten

+ De vis is ontzettend vers en heerlijk van smaak
+ Het concept is origineel en anders dan andere restaurants
+ Het restaurant is groot en je zit niet bovenop je buurman
+ Het personeel is vriendelijk en zeer gepassioneerd
+ Selectie van goede wijnen waarbij je goed wordt geadviseerd

Website: Pesca
Locatie: Rozengracht 133, 1016 LV Amsterdam
Openingstijden:
woensdag 18:00–22:00
donderdag 18:00–22:00
vrijdag 18:00–22:30
zaterdag 12:00–22:30
zondag 12:00–22:00
maandag 18:00–22:00
dinsdag 18:00–22:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: visrestaurant Pesca in Amsterdam
Sluiten