Tessa Ham
Tessa Ham Money 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wauw: Pete Davidson verviervoudigde zijn geld de afgelopen jaren

In de VS was Pete Davidson al lang een grote ster, maar door zijn verbroken verloving met Ariana Grande en zijn huidige relatie met Kim Kardashian kennen veel mensen in Nederland inmiddels ook zijn naam. Niet alleen met zijn liefdesleven gaat het goed momenteel, maar ook met zijn carrière. En dat heeft natuurlijk invloed op zijn vermogen.

In de afgelopen jaren wist Pete Davidson zijn vermogen te verviervoudigen… Daar willen we meer over weten.

Vermogen van Pete Davidson

Volgens Celebrity Net Worth heeft Pete Davidson een vermogen van maar liefst 8 miljoen dollar (7.6 miljoen euro). Dat is niet niks en zeker niet als je je bedenkt dat hij in 2018 ‘maar’ 2 miljoen dollar aan vermogen had. Pete heeft zijn geld in de afgelopen vier jaar dus verviervoudigd. Hoe heeft hij dit gedaan?

20 jaar oud was hij pas, toen hij zich in 2014 aansloot bij de cast van Saturday Night Live als jonge castlid ooit. In 2018 was hij dus al lang een onderdeel van de show en daar werd hij rijkelijk voor betaald.

Hij verdiende destijds zo’n 15.000 dollar per aflevering. Aangezien elk seizoen van SNL 21 afleveringen heeft, kunnen we uitrekenen dat hij elk jaar 315.000 dollar verdiende met de show.

Sinds 2018 is Pete Davidson echt één van de grootste sterren van Saturday Night Live geworden, dus kunnen we er wel vanuit gaan dat hij inmiddels een salarisverhoging heeft onderhandeld (een mooie reminder voor onszelf om eens om die salarisverhoging te vragen overigens) en meer rond de 25.000 dollar per aflevering zal verdienen. Dat is een indrukwekkende 500.000 dollar per jaar.

Andere inkomsten

Natuurlijk is SNL niet Pete z’n enige inkomen. Zo was hij ook te zien in onder andere Brooklyn Nine-Nine en Set It Up en zal hij een aardig zakcentje hebben verdiend met zijn rollen in The Suicide Squad en King of Staten Island. Oh, en wat dacht je van zijn eigen Netflix comedy stand-up special Pete Davidson: Alive From New York?

In tegenstelling tot veel andere celebrities verdient Pete Davidson geen geld met sponsordeals via zijn Instagram-account, want die heeft hij namelijk helemaal niet. Met af en toe een campagne voor een merk of een old-school advertentie hier en daar voor de Amerikaanse televisie weet hij zijn totale vermogen toch tot 8 miljoen te brengen.

We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor Pete gaat brengen.

Wait, whut? Is Kris Jenner de nieuwe manager van Pete Davidson?

CosmopolitanThe Things

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.