Pharrell Williams bedreigt Trump na het afspelen van het nummer ‘Happy’

Pharrell Williams is boos op Donald Trump (wie niet eigenlijk) en wil dat hij stopt met zijn muziek draaien. Trump draait namelijk het nummer ‘Happy’ geregeld op de meest ongepaste momenten. Wat doe je dan? Je schrijft een dreigbrief.

Pharrell is boos op Trump

Pharrell is er helemaal klaar mee dat de president van Amerika zijn nummer ‘Happy’ draait op evenementen. Afgelopen zaterdag zou Trump het nummer hebben gespeeld tijdens een rally in Indiana. Een paar uurtjes daarvoor vond er een schietpartij plaats in Pittsburgh in een synagoge.

Bij de schietpartij zijn maar liefst elf mensen omgekomen, wat natuurlijk een enorme tragedie is. Vlak na de schietpartij vond een rally plaats in Indiana waar Trump aanwezig was. De president vond het blijkbaar een goed idee om het vrolijke nummer van de zanger te draaien. Dat schoot natuurlijk volledig in het verkeerde keelgat.

De brief van Pharrell

De advocaat van Pharrell heeft daarom namens de zanger een brief gestuurd naar Trump. Hierin staat het volgende: “On the day of the mass murder of 11 human beings at the hands of a deranged ‘nationalist,’ you played his song ‘Happy’ to a crowd at a political event in Indiana.”

Eriq Gardner on Twitter

WOWZA. Check out this cease and desist sent by Pharrell Williams to Donald Trump for using “Happy” on “the day of the mass murder of 11 human beings,” as the letter puts it.

Hij vervolgt: “There was nothing ‘happy’ about the tragedy inflicted upon our country on Saturday and no permission was granted for your use of this song for this purpose.”

Pharrell geeft Trump officieel geen toestemming om zijn muziek te gebruiken bij welk evenement dan ook en laat weten dat het gebruiken van zijn muziek tegen de copyright wet is.

Meer artiesten weigeren Trump

Pharrell is lang niet de enige die Trump heeft verboden om zijn muziek af te spelen tijdens evenementen. Ook artiesten zoals Steven Tyler, Neil Young, R.E.M. en de Rolling Stones vinden het niks dat de president hun muziek draait.

Gelukkig heeft Trump altijd Kanye West nog…?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

HAHA Donald Trump had pleepapier aan z’n schoen hangen

Mashable

Reageer op artikel:
Pharrell Williams bedreigt Trump na het afspelen van het nummer ‘Happy’
Sluiten