Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Food 26 feb 2019

Wedden dat jij je pindakaas al je hele leven verkeerd bewaart?

Wie is er nou niet groot geworden met een boterham met pindakaas? In Nederland bijna iedereen. We schreven al eerder over de meest goddelijke no-bake recepten die je maakt met pindakaas en dat chocolade en pindakaas de beste vrienden zijn. Maar wist je dat je jouw favoriete broodbeleg al je hele leven verkeerd opbergt? Hoe het wel moet lees je hier.

Pindakaas bewaren

Ja, jij dacht waarschijnlijk dat je een heuse pindakaas-expert was, maar dat ben je eigenlijk pas na het lezen van dit artikel. Ondanks dat je genoeg pindakaas eet voor een weeshuis (op je boterham, cracker, bij je appel of gewoon uit de pot – no shame), weten wij zeker dat je jouw pot pindakaas verkeerd opbergt.

I know humans are supposed to be 60% water and all, but I’m certain I’m more like 60% peanut butter 😅🥜 had this classic combo after an early meditation and run 🥰✨I like to add cacao nibs on top not only for crunch, but I feel like they’re the happy ingredient 😋🙋🏼‍♀️ . . Spending the day recipe testing and getting organized for basically a week away from home starting Friday! 🙆🏼‍♀️literally a year ago, I was in a tizzy about being away from my routine and comfort zone but now…I SEARCH for that place outside my comfort zone 😏💗the more I’m pushed, the more I grow! Having everything be predictable takes away from the magic and beautiful surprises of life! 😉💕 . . Eats: gluten free toast with peanut butter + caramelized banana + cacao nibs ✨ . . . #thebananadiaries #feedfeed #veganbreakfast #glutenfree #thekitchn #cookinglight #bonappetit #foods4thought #eatingwell #foodblogger #makesmewhole #food52 #toast #peanutbutter #goodmoodfood #toasttuesday #plantbased #goop #veganfood #yougottaeatthis #ourplatesdaily #breakfastideas #healthyfood #eatclean

302 Likes, 65 Comments – Britt B | Real Food Blogger (@the_bananadiaries) on Instagram: “I know humans are supposed to be 60% water and all, but I’m certain I’m more like 60% peanut butter…”

Hoe moet het dan wel? Er is een simpele hack: jouw pindakaas blijft langer vers en smeuïg als je de pot ondersteboven bewaart. Door dit te doen, ontstaat er geen laagje olie bovenop de pindakaas in de pot. Hierdoor hoef je niet meer met grof geweld de olie door je pindakaas roeren en dat scheelt weer frustratie én tijd. Wat wil je nog meer?

Het ondersteboven bewaren van je pot pindakaas geldt vooral voor de 100 procent pinda-varianten. Je oude vertrouwde pot Calvé kan je gerust rechtop bewaren.

Dit vind je ook interessant:
https://www.nsmbl.nl/30-recepten-met-pindakaas-waarvan-je-gaat-watertanden/

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Wedden dat jij je pindakaas al je hele leven verkeerd bewaart?
Sluiten