Laura Gommans
Laura Gommans Food 28 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Pizza als ontbijt is in zekere zin beter dan de meeste cornflakes of muesli

Ons favoriete ontbijtje? Leftover-pizza van de dag ervoor. We hebben altijd gedacht dat pizza als ontbijt een ENORME guilty pleasure was, maar nu blijkt dat een stukkie pizza eigenlijk beter is dan de meeste cornflakes, muesli en andere ontbijtgranen.

Pizza als ontbijt

Yes, je hoeft je dus geen goor varken meer te voelen als je in de ochtend een stuk pizza naar binnen werkt, het blijkt namelijk helemaal niet zo’n slecht ontbijtje te zijn: het bevat proteïne, koolhydraten en als je goed je best doet ook een portie groenten. Daarmee scoort het een stuk beter dan veel ‘standaard’ ontbijtjes, die niet alleen minder goed scoren op de ‘schijf van vijf’, maar ook nog eens mega veel suiker bevatten.

Veel ontbijtgranen die je in de supermarkt koopt bevatten geen goede vetten, weinig proteïne, en weinig ander goeds. Hoewel het misschien een goede keuze lijkt om als ontbijt iets te eten wat als ontbijt bedoeld is, onderschatten mensen vaak hoeveel suikers en andere troep je doos muesli bevat. Natuurljk is het wel erg extreem om te zeggen dat pizza béter is dat je müsli met yoghurt, maar het zou niet heel veel slechter zijn.

pizza als ontbijt

Hetzelfde aantal calorieën

Om je ervan te verzekeren dat pizza oké is, is hier een quote van een echte diëtist: “You may be surprised to find out that an average slice of pizza and a bowl of cereal with whole milk contain nearly the same amount of calories,” legt Chelsey Amer uit aan The Daily Meal (nee, niet The Daily Mail). “However, pizza packs a much larger protein punch, which will keep you full and boost satiety throughout the morning.”

Ze legt ook uit dat pizza natuurlijk niet de gezondste keuze is – er zijn zeker betere opties voor je ontbijt. Maar als we het vergelijken met suikerige ontbijtgranen, scoort het goed. “Plus, a slice of pizza contains more fat and much less sugar than most cold cereals, so you will not experience a quick sugar crash,” bevestigt Amer.

Chicago Tribune

Reageer op artikel:
Pizza als ontbijt is in zekere zin beter dan de meeste cornflakes of muesli
Sluiten