Suze van As
Suze van As Home & Interior 16 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Plant van de week: de Areca palm

De afgelopen jaren zijn planten teruggekeerd in ons interieur alsof we weer in de jaren zeventig zijn beland. Planten zijn hip, maken je omgeving gezonder en de keuze is enorm.

Als je denkt aan planten voor in de woonkamer, denk je misschien niet als eerste aan een palm. Toch is de Areca palm een plant voor binnen en hij is mega mooi. Hij wordt ook wel Goudpalm genoemd en hij geeft meteen een tropische sfeer aan je huis – alsof je in een echte urban jungle staat. De plant komt dan ook oorspronkelijk uit Madagaskar.

Hoe verzorg je hem?
De Areca heeft regelmatig water nodig, aangezien de grond nooit mag uitdrogen. Ongeveer twee keer water geven per week in de zomer, en één keer in de winter moet goed zijn. Ook vindt hij het heerlijk om besproeid te worden, dus zorg dat je een plantenspuit in huis hebt. Hij is verder niet zo dol op direct zonlicht, maar moet hij wel op een lichte plaats staan.

Hoe style je hem?
Het is een makkie om deze mooie plant een plekje te geven. Als hij nog klein is kun je hem gerust op een schap zetten, en later staat hij ook gewoon hartstikke mooi op de grond (bijvoorbeeld naast je bank) of op een plantenstandaard. Pas alleen wel op dat hij dan niet te groot wordt!

Plant van de week: het Chinese Lantaarnplantje

Reageer op artikel:
Plant van de week: de Areca palm
Sluiten