Suze van As
Suze van As Home & Interior 24 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Plant van de week: de Pilea Peperomioides – ook wel de pannenkoekenplant

De afgelopen jaren zijn planten teruggekeerd in ons interieur alsof we weer in de jaren zeventig zijn beland. Planten zijn hip, maken je omgeving gezonder en de keuze is enorm.

Hij heet misschien wel Pilea Peperomioides, maar je kent hem waarschijnlijk beter als het pannenkoekenplantje. De reden hiervoor lijkt ons aardig vanzelfsprekend (blaadjes in de vorm van pannenkoekjes). Onderhand heeft de hele Pinterestende wereldbevolking hem in huis gehaald, maar weet je eigenlijk wel hoe je voor de cutie-pie moet zorgen? Deze week leren we je hoe je de pannenkoekenplant levend moeten houden en hoe je hem kunt verwerken in je interieur.

Hoe verzorg je hem?
Gelukkig kun je de pannenkoekenplant maar met moeite vermoorden. Het enige wat hij nodig heeft is een pot met goed doorlaatbare grond. Het is alleen geen goed idee om een terracotta potje te nemen (helaas, ze zijn zo leuk), want deze absorbeert te veel water. Hij heeft namelijk wel redelijk veel water nodig (zo’n 1 à 2 keer per week). De grond mag nooit uitdrogen, maar hij wil ook geen natte voeten. Ook één keer per maand plantenvoeding is heel erg welkom (behalve in de winter). Qua plekje staat hij het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht, anders verbranden de ronde blaadjes.

Hoe style je hem?
Ze zijn het allerleukst als ze een setje vormen met nog meer pannenkoekenplantjes. Als je ze dicht op elkaar zet, gaan ze steeds meer op een struikje lijken. Zet ze bijvoorbeeld op een mooie plank of plaats ze in een boekenrek aan de muur. Ook kun je ze neerzetten op de kast met een paar mooie lijsten (of spiegel) erachter.

Plant van de week: het Chinese Lantaarnplantje

Plant van de week: de Zamioculcas

Reageer op artikel:
Plant van de week: de Pilea Peperomioides – ook wel de pannenkoekenplant
Sluiten