Suze van As
Suze van As Post 7 aug 2017

Plant van de week: de Senecio Rowleyanus, beter bekend als de erwtenplant

De afgelopen jaren zijn planten teruggekeerd in ons interieur alsof we weer in de jaren zeventig zijn beland. Planten zijn hip, maken je omgeving gezonder en de keuze is enorm.

Hoe onwijs schattig is dit hangende plantje? In het Engels wordt de Senecio Rowleyanus ‘String of Pearls’ genoemd, wat een stuk charmanter klinkt dan Erwtenplant als je het ons vraagt. Toch vinden we het dit erwtenplantje superlief en het is ook nog eens erg moeilijk om hem dood te krijgen. Het is een dankbaar plantje dat weinig zorg nodig heeft, perfect voor een studentenkamer dus – of voor iedereen zonder groene vingers!

Hoe verzorg je hem?
Deze ‘String of Pearls’ vindt het heerlijk om in een lichte plek te staan of hangen – zolang hij maar geen volle zon vangt. Verder is het een supermakkelijk plantje wat betreft water geven. In de lente en zomermaanden mag hij af en toe een beetje water, maar in de winter mag hij best droog blijven. Easy, toch?

Hoe style je hem?
De erwtenplant kan ontzetten lang worden, dus hou daar rekening mee. Als je een laag plafond hebt, kun je hem het beste ergens in een hoekje hangen of op een kast zetten. Zolang het plantje nog niet zo lang is, kun je hem ook op een plantenstandaard zetten, of op je bureau.

Plant van de week: de Pilea Peperomioides – ook wel de pannenkoekenplant

Reageer op artikel:
Plant van de week: de Senecio Rowleyanus, beter bekend als de erwtenplant
Sluiten