Suze van As
Suze van As Home & Interior 24 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Plant van de week: de Zamioculcas

De afgelopen jaren zijn planten teruggekeerd in ons interieur alsof we weer in de jaren zeventig zijn belandt. Planten zijn hip, maken je omgeving gezonder en de keuze is enorm.

Elke week zetten we een plant voor je in de spotlight, zodat jij misschien wel een nieuwe planten-liefde kan ontdekken.

Deze week zoomen we in op de Zaioculcas, je weet wel, die ene grote plant die iedereen bij IKEA koopt (no shame, hij is prachtig). Het voordeel aan deze beauty is dat hij ontzettend veel mishandeling overleeft en je weinig aandacht aan hem hoeft te besteden. Bovendien groeit hij als een speer, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je groene vingers hebt.

Hoe verzorg je hem?
Hij heeft maar één keer per week water nodig, en in de winter kan hij zelfs weken zonder. Qua standplaats groeit hij het beste als hij genoeg licht krijgt, maar geen direct zonlicht.

Hoe style je hem?
In de vensterbank als gordijn-vervanger. Hij kan namelijk zo groot worden dat je buren onmogelijk naar binnen kunnen gluren.

Als eyecatcher in de gang met een bijzondere pot. Als je hem goed verzorgt is het zo een grote struik / kleine boom.

Op een plank om een grote lege ruimte te vullen op de muur.

Ook kun je een tak afknippen en deze in een vaas zetten en met enige creativiteit tover je hem ook om tot een hangplant.

Of vul een lege hoek in de kamer door hem op een plantenstandaard te zetten. Alles is mogelijk!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Plant van de week: de Zamioculcas
Sluiten