Suze van As
Suze van As Post 17 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Plant van de week: het Chinese Lantaarnplantje

De afgelopen jaren zijn planten teruggekeerd in ons interieur alsof we weer in de jaren zeventig zijn beland. Planten zijn hip, maken je omgeving gezonder en de keuze is enorm.

Vandaag nemen we het Chinese Lantaarnplantje onder de loep, ook wel beter bekend als ‘string of hearts’, dankzij de schattige vorm van de blaadjes. De officiële naam is Ceropegia woodii, maar voor het gemak houden we het even op het Chinese Lantaarnplantje. Het plantje bestaat al honderden jaren en was erg populair in de jaren zeventig. Het hangplantje kan ontzettend lang worden, maar is wel redelijk fragiel. De lange slierten raken snel in de knoop. Verder een prachtige aanwinst voor je botanische binnentuin (ofwel, je woonkamer).

Hoe verzorg je hem?
Het Chinese lantaarntje heeft niet veel water nodig. Het is daarom wel aan te raden om een potje te nemen met een een gat op de boden waar je een schaaltje onder zet, zodat het overtollige water weg kan lopen. Hij heeft namelijk liever te weinig dan te veel water. Qua standplaats staat hij het liefst op een lichte standplaats, en mag hij ook directe zon krijgen.

Hoe style je hem?
Omdat het sierlijke hangende plantje wel een meter lang kan worden, moet je de een handig plekje voor hem verzinnen. Zo kun je hem op een kast zetten zodat de blaadjes mooi langs het hout hangen. Zet hem op een leuk boekenplankje of hang ‘m als een hangplantje aan het plafond.

Reageer op artikel:
Plant van de week: het Chinese Lantaarnplantje
Sluiten