Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 30 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze planten geven een boost aan je productiviteit en zijn dus perfect voor op je werkplek

Naast het feit dat planten er leuk uit zien, hebben ze ook nog eens veel bijkomende voordelen. Zo voorzien ze ons van de broodnodige zuurstof, hebben ze een positief effect op stress en daarnaast knapt natuurlijk ieder interieur op van een beetje groen.

Nu blijkt dat planten een boost geven aan je creativiteit en productiviteit is het hoog tijd om ze op je werkplek neer te zetten.

De invloed van planten

Aan een werkplek zonder planten zie je direct dat er iets ontbreekt. Of je nu een minimalistisch kantoor hebt of gewoon thuis werkt: iedere werkplek knapt op van een beetje groen. Planten zien er niet alleen mooi uit, ze produceren extra zuurstof, breken schadelijke stoffen af én verbeteren de luchtvochtigheid.

Naast het feit dat planten goed zijn voor je gezondheid, zijn ze ook heel nuttig voor op je werkplek. Je wordt er namelijk productiever en creatiever van en ze hebben een goede invloed op stress en vermoeidheid. Een mooie plant in pot kan dus wonderen doen voor je werkplek. Denk aan cactussen, palmbladeren en gatenplanten, allemaal perfect voor op kantoor.

Planten voor op kantoor

Wil jij ook kamerplanten kopen? Wij hebben vandaag de mooiste planten voor je werkplek op een rijtje gezet, zodat jij straks ook lekker productief door het leven gaat. Nog meer goed nieuws: The Green Lifestyle Store heeft de mooiste planten en bezorgen ze gewoon thuis of op kantoor, scheelt weer tillen.

1. De pannenkoekenplant


Deze pannenkoekenplant, oftewel Pilea Peperomioides, is perfect voor op je werkplek. De plant doet zijn naam eer aan want de bladeren lijken op kleine pannenkoeken. Hij staat leuk in je interieur, maar moet wel regelmatig water hebben. De pannenkoekenplant heeft invloed op de luchtzuivering, wat betekent dat hij extra zuurstof produceert en schadelijke stoffen afbreekt. Winning.

planten werkplek
The Green Lifestyle Store

2. De gatenplant


Deze gatenplant, oftewel Monstera Obliqua, is een hele populaire plant. De Monstera Obliqua heeft ook een luchtzuiverende werking, zodat je wat extra zuurstof binnenkrijgt op je werkplek. Voor een werkplek zonder schadelijke stoffen en een goed leefklimaat schaf je deze plant aan. Het is belangrijk dat je grond licht vochtig houdt en de bladeren besproeit met een plantenspuit.

planten werkplek
The Green Lifestyle Store

3. De paradijsvogelplant


Heb je een werkplek in de zon? Dan is de paradijsvogelplant, oftewel de Strelitzia Nicolai, perfect voor jou. Deze plant is net wat groter en steelt daarom de show in jouw interieur. Daarnaast kan hij goed tegen zonlicht en is kou ook geen probleem, een makkelijke plant dus. De buitenste bladeren van de Strelitzia Nicolai kunnen na een tijdje bruin worden, maar geen zorgen: dat is een natuurlijk proces.

planten werkplek
The Green Lifestyle Store

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze planten geven een boost aan je productiviteit en zijn dus perfect voor op je werkplek
Sluiten