Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 27 sep 2016

Playboy plaatst voor het eerst een vrouw met hijab en de meningen lopen sterk uiteen

Er is in Westerse landen helaas veel onbegrip over moslims en waarom ze bepaalde keuzes maken. Eén zo’n keuze die veel stof doet opwaaien is het dragen van een hoofddoek.

Ook de reden om een hoofddoek te dragen verschilt per moslima, maar een reden die vaak genoemd wordt is het deseksualiseren van de vrouw: als een vrouw bedekkende kleding draagt, dan zullen mensen alleen haar persoonlijkheid zien. Dit is precies waarom veel moslims een probleem hebben met Noor Tagouri’s shoot in Playboy.

Tagouri is een 22-jarige journaliste die trots is om haar hijab te dragen, en ze is een grote voorstander van de hoofddoek. Zij heeft het gevoel dat het haar sterker maakt als vrouw.

Je zou dus denken dat moslims blij zijn met het feit dat een sterke, intelligente moslima met trots haar hoofddoek draagt en de Islam in deze moeilijke tijden in een positief daglicht zet. Nou: ja en nee. De comments die binnenstromen op Facebook tonen veel verdeeldheid.

Aan de ene kant waren er veel mensen die Tagouri veroordeelden voor het verschijnen is een blad als Playboy, omdat Playboy natuurlijk bekend staat als een pornografisch blad – ook al doen ze tegenwoordig geen naaktreportages meer. Dat neemt voor veel moslims niet weg dat het blad jarenlang verdiend heeft aan een hoop praktijken waar Allah niet dol op is. By the way, al deze comments zijn van mannen.

Aan de andere kant de moslima’s, die de reportage over Noor inspirerend vonden en júist vonden dat dit precies is waar de hijab voor staat.

Ondanks de heftige meningsverschillen vinden wij het awesome dat Playboy aandacht besteedt aan een professionele, succesvolle moslima!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Playboy plaatst voor het eerst een vrouw met hijab en de meningen lopen sterk uiteen
Sluiten