Laura Gommans
Laura Gommans Beauty 17 juni 2019

Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Heb jij je puistjes altijd op dezelfde plek? Misschien zeggen die puistjes wel iets over onderliggende gezondheidsproblemen. De verschillende plekken van puistjes onthullen namelijk heel wat.

Puistjes zijn vervelend, dat snapt iedereen. Zeker wanneer deze irritante dingen steeds op dezelfde plek terugkomen. Zou het wat betekenen? Jazeker. NSMBL legt je graag de betekenis van de plek van je puistjes uit.

Puistjes op je voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd kunnen te maken hebben met verteringsproblemen, problemen met je dunne darm, je lever, stress, onregelmatige slaap, een slecht dieet of zelfs de verkeerde haarproducten. Zorg dat je ten minste zeven uur slaap krijgt, genoeg water drinkt en let op je dieet om te kijken of een bepaald voedingspatroon invloed heeft op je huid. Probeer toegevoegde suikers te vermijden.

Puistjes bij je wenkbrauwen of slapen

Puistjes rondom de wenkbrauwen kunnen te wijten zijn aan een slechte bloedsomloop, problemen met je galblaas, te veel vet, te veel bewerkt eten of alcohol. Ook hier is het belangrijk dat je genoeg water drinkt en op je voeding let.

Puistjes op de neus

Acne op je neus kan te maken hebben met een slecht dieet, problemen met je darmen (constipatie en een opgeblazen gevoel), of een slechte bloedsomloop. Vitamine B, minder zout en het masseren van de huid rondom de neus kunnen helpen. Natuurlijk wel met schone handjes.

Puisten op je wangen

De betekenis van puistjes op je wangen kan te maken hebben met long- of leverproblemen, te grote porties eten, stress, maagklachten, vieze mobiele telefoons, kussenslopen of make-up kwasten. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen en de producten die in contact komen met je huid goed te desinfecteren.

Rondom de lippen

Acne op deze plek kan te maken hebben met je darmen, of een teveel aan pittig of gefrituurd eten. Verhoog je inname van vezels. Fruit en groenten doen wonderen voor je huid.

Puist op je kin

Als je hier terugkerende puisten hebt is de mogelijke betekenis dat te maken hebben met je hormonen of je nieren. Of dat je te vaak aan je gezicht zit met vieze handen. Vraag je dokter of je misschien een andere anticonceptiepil kan gebruiken. Neem omega-3 supplementen om je hormonen in balans te houden. Frunnik niet te veel aan je gezicht.

Puistjes op je oren

Je oren staan sterk in relatie met je nieren. Als je nieren niet goed werken of niet genoeg voedingsstoffen of water krijgen, kan dit resulteren in terugkerende puisten op het oppervlak van je oor. Nogmaals, zorg dat je voldoende water drinkt en vermijd overmatige inname van cafeïne en zout.

Reageer op artikel:
Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt
Sluiten