Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 26 jul 2019

Wat de plek van de puistjes op je lichaam over je gezondheid zegt en wat je ertegen doet

Iedereen heeft weleens last van puistjes, maar als je consistent op één plek op je lichaam puistjes hebt, kan dit iets over je gezondheid zeggen. Hier lees je wat de oorzaak kan zijn en wat je ertegen doet.

Wat zegt de plek van je puistjes over je gezondheid?

Puistjes zijn nooit fijn, waar je ze ook krijgt. Je bent ze liever kwijt dan rijk, daarom vind je hier een lijstje met veelvoorkomende plekken op het lichaam waar puistjes ontstaan en wat je ertegen kunt doen.

1. Puisten op je rug

Erfelijkheid en hormoonschommelingen kunnen de oorzaak zijn van puistjes op de rug. Verder zorgt het eten en drinken van veel suiker, koolhydraten en zuivelproducten voor de groei van een hormoon dat hand in hand gaat met de ontwikkeling van puistjes. Verder kunnen ook stress, hygiëne, synthetische kleding, wrijving en vette bodylotions zorgen voor verergering van acne op de rug. Om de puistjes op je rug te verminderen, doe je er goed aan om eens naar je eetpatroon te kijken, luchtige kleding te dragen, het gebied te reinigen en je beddengoed regelmatig te verschonen.

2. Puistjes op je borst

Puistjes op je borst kunnen ontstaan door dezelfde redenen als die op de rug: erfelijkheid en hormoonschommelingen, dikke crème, synthetische kleding, stress, voeding en hygiëne. Verder kunnen puistjes op je borst ontstaan door een slechte leverfunctie, resulterend in een hormonale onbalans. Ook nier- en spijsverteringsproblemen kunnen de oorzaak zijn van borstacne. Bij borstacne geldt dezelfde oplossing als bij puistjes op de rug. Mijd vette crèmes, draag luchtige kleding, let op je voeding en reinig de huid regelmatig.

3. Puistjes op je armen

Puistjes of bultjes op je armen kunnen duiden op keratosis pilaris. Dit is een huidaandoening waarbij zich kleine, rode bultjes vormen op de huid. Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening die behandeld kan worden met een milde, hydraterende crème. Een andere oorzaak van bultjes op de armen is zonneallergie. Dit herken je aan bultjes, blaasjes of vlekjes.

4. Pukkeltjes op je billen

Je kont is misschien wel de laatste plek waar je een puist verwacht aan te treffen, maar toch is het een veelvoorkomende plek voor puistjes. Als je last hebt van pukkeltjes op je billen is de oorzaak vaak een ontsteking van verstopte haarzakjes of een irritatie van de huid. Wil je van deze puistjes af? Vermijd dan synthetisch ondergoed, strak zittende kleding en verzorg je billen regelmatig met een milde scrub en lotion.

De oplossing tegen puistjes op je lichaam

De eerste stap in de strijd tegen puistjes is reiniging. Gebruik tijdens het douchen een milde reiniger op de plekken waar je last hebt van puistjes. Verzorg de huid na het douchen met een fijne, lichte bodylotion. Vermijd vette crèmes; deze kunnen het probleem juist verergeren. Een mega fijne bodylotion die speciaal ontwikkeld is voor de acne-gevoelige huid, is de 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice. Deze gaat onzuiverheden tegen en zorgt voor een zijdezacht huidje. Daarnaast is dit een fijn product voor mensen met keratosis pilaris. Geloof ons, dit spul werkt écht als een trein tegen bultjes en andere onzuiverheden.

Dit vind je ook interessant:
Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat de plek van de puistjes op je lichaam over je gezondheid zegt en wat je ertegen doet
Sluiten