Redactie
Redactie Beauty 10 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Last van pluizig haar in de winter? Zó voorkom je frizzy lokken

Iedereen heeft babyhaartjes en pluizige plukjes in z’n haar, dat is nu eenmaal zo. De ene keer rock jij jouw babyhaartjes en de andere keer zet je het liefst de schaar in die pluizige sprieten. Als dat laatste het geval is, dan hebben wij een aantal tips voor je om van dat frizzy kapsel af te komen.

Natuurlijk is het beter om deze plukjes te omarmen, maar wij begrijpen dat je er niet altijd zin in hebt. Pluizig haar kan door van alles komen, de oplossing ligt dus ook vaak bij de oorzaak. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Zo voorkom je pluizig haar in de winter

Pluizige plukjes komen voornamelijk voor in droog, beschadigd of chemisch behandeld haar. De oplossing hiervoor is vaak ervoor zorgen dat het haar gezonder en minder droog wordt en dat doe je op de volgende manieren.

1. Gebruik sulfaatvrije shampoo

Shampoo met sulfaten erin droogt het haar enorm uit en dat zorgt voor een pluizig effect. Een hydraterende shampoo zorgt ervoor dat jouw lokken weer gevoed worden en minder frizzy zijn.

2. Gebruik shampoo met glycerine erin

Sulfaten eruit, glycerine erin. Dit ingrediënt zorgt voor shiny lokken, omdat het je haar hydrateert van binnenuit. Daarnaast zorgt glycerine voor een coating-laagje om het haar heen, waardoor jouw haar voortaan minder snel beschadigd. Gebruik een shampoo waar glycerine als een van de eerste genoemd wordt op de ingrediëntenlijst. Hoe eerder een stof wordt genoemd, hoe meer ervan in het product zit.

3. Skip nooit conditioner

Mocht jij je afvragen of je echt conditioner nodig hebt, het antwoord is JA. Conditioner is jouw beste wapen in de strijd tegen pluizig haar. Wassen met shampoo droogt het haar altijd iets uit, hoe voedend het product ook is. Breng de conditioner aan halverwege het haar tot in de punten – doe niet zuinig – en laat het vijf minuten intrekken.

4. Gebruik wekelijks een masker

Conditioner is top, maar als je echt van dat pluizig haar af wilt gebruik je wekelijks een haarmasker. Het masker zorgt ervoor dat de gaten in de haarschacht gevuld worden, waardoor de pluis aanzienlijk minder wordt. Ook hierbij is het belangrijk om het masker goed in te laten trekken, het liefst minimaal een halfuur.

5. Gebruik de juiste handdoek

Jouw lokken zijn het meest kwetsbaar als ze nat zijn, daarom is de keuze van de handdoek waarin je het wikkelt essentieel. Harde katoenen handdoeken zorgen voor wrijving en de kans dat jouw lokken daardoor afbreken is erg groot. En zoals je weet, zorgt afgebroken haar voor een pluizig kapsel. Het liefst gebruik je een microfiber handdoek, deze zorgt niet voor wrijving en je haar droogt ook nog eens sneller.

6. Vermijd hete tangen

We zien de stijl- en krultang vaak als de oplossing voor pluizig haar, maar eigenlijk is het een van de oorzaken. Probeer deze boosdoeners dus zo min mogelijk te gebruiken en ga voor een no-heat kapsel.

7. Vervang je kussen

Als laatste heb je een zijden kussen nodig. Net als katoenen handdoeken, zorgt ook een katoenen kussen voor wrijving. En door die wrijving breekt jouw haar en splijten jouw punten, niet leuk. Een zijden kussen doet wonderen voor jouw kapsel en voorkomt rimpels. Twee vliegen in één klap dus.

In andere woorden, het is belangrijk om je haar goed te voeden en er niet teveel fratsen mee uit te halen. Verven, blonderen en het gebruik van hete tangen draagt niet bij aan de gezondheid van je haar, doe dit dus zo min mogelijk.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van pluizig haar in de winter? Zó voorkom je frizzy lokken
Sluiten