Waarom Wereldvrouwen dé podcast is die je niet wilt missen

Dacht je dat je bij Defensie alleen mannen werkten? Of alleen vrouwen met een vechtersmentaliteit? De podcast Wereldvrouwen maakt duidelijk dat dit beeld volslagen onterecht is. Zes vrouwen vertellen over hun toffe carrières bij Defensie en laten zien hoe ontzettend divers het werk is.

De opzet van de zesdelige podcast Wereldvrouwen is meteen wat ‘m zo bijzonder maakt. Bekende Nederlandse schrijvers lezen een verhaal voor dat ze speciaal voor deze serie hebben geschreven. Als basis gebruikten ze de belevenissen van zes vrouwen met uiteenlopende banen bij Defensie.

Maartje Wortel leest voor

In aflevering 6 van Wereldvrouwen wordt Roos geïnterviewd. Haar belevenissen als Algemeen Militair Verpleegkundige bij de Landmacht worden voorgedragen door schrijver Maartje Wortel. Zij schreef hier een boeiend verhaal over.

Inspirerend is het vooral om te horen hoe Roos niet opgaf toen ze tegen haar zin in wegens bezuinigingen uit dienst moest bij Defensie. Ze miste Defensie enorm, totdat ze na zes jaar via een omweg weer wist terug te keren. Bij de schoonheidsspecialist raakte ze in gesprek met iemand die via via wist dat ze bij Defensie op zoek waren naar verpleegkundigen. In de podcast vertelt Roos hoe ze uiteindelijk terugkeerde, wat haar werk inhoudt én hoe ze zich inmiddels voorbereidt op een uitzending in 2021.

Voor ieder wat wils

Wat de podcastserie Wereldvrouwen vooral zo tof maakt, is dat het een inkijkje geeft in hoe veelzijdig een carrière bij Defensie kan zijn. Zes totaal verschillende vrouwen met uiteenlopende talenten en interesses hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal in teamverband willen strijden voor een veilige wereld. Inspirerend! De hele podcastserie luister je hier.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie

Reageer op artikel:
Waarom Wereldvrouwen dé podcast is die je niet wilt missen
Sluiten