Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Creative 3 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Who run the world? Deze 10 podcasts zijn gemaakt voor en door vrouwen

Ben je into selflove, feminisme en empowerment? Blijf dan vooral lezen. Er bestaan namelijk heel wat podcasts over deze onderwerpen die ook nog eens door en voor vrouwen worden gemaakt. Zin in een goede dosis inspiratie? We got you.

Wat is er fijner dan een overzichtelijk lijstje met de leukste podcasts die door en voor vrouwen zijn gemaakt? Wij zijn de beroerdste niet en maken die voor jou. Hoef jij alleen nog maar een afspeellijst te maken.

Podcasts door en voor vrouwen

Podcasts zijn heel relaxed om te luisteren. Een van de voordelen is dat je je handen nog vrij hebt om andere dingen te doen – zo wordt het huishouden ineens best leuk. Het aanbod is ook groot, waardoor het kan dat je door de bomen het bos niet meer ziet. No worries, wij hebben de leukste podcasts op een rijtje gezet.

1. GRRRLS podcast

GRRRLS is opgericht door Roufaida, en 25-jarige muzikant en presentatrice die vanwege haar muzikale ambities tegen allerlei obstakels aanliep. De podcast-serie is begonnen omdat zij antwoord wilde krijgen op de vraag hoe andere mensen dat doen. Het leuke aan deze podcast zijn de verschillende gasten. De onderwerpen van de podcasts gaan over onder andere ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en identiteit.

2. Mayra Louise

Misschien ken je selflove blogger en Instagrammer Mayra al. Zij gelooft erin dat je je geluk niet moet laten afhangen van je kledingmaat of gewicht. En dat is precies waar haar podcastserie over gaat. In haar podcast gaat Mayra in gesprek met vrouwen die haar inspireren. En zeg eens eerlijk. Er valt voor ons allemaal toch nog genoeg te leren op het gebied van selflove?

3. WorkJuice Podcast

In de podcast van WorkJuice spreken hosts Tessa Ham en Sharon van der Werf over alles wat het leven van een jonge carrièrevrouw bezighoudt. Van stress tot burn-outs en het vieren van successen: alles komt aan bod. De ideale podcast voor alle powervrouwen.

4. Damn Honey

Niks fijner dan naar gesprekken luisteren die vol herkenbare momenten zitten. In Damn, Honey spreken hosts Nydia van Voorthuizen en Marie-Lotte Hagen over dagelijkse en herkenbare struggles waar we als vrouw mee dealen. Iedere aflevering praten ze met een andere gast over onderwerpen als zelfliefde, feminisme, seksisme en andere boeiende onderwerpen.

5. TETTALK

Een podcast over boobies. Do we need to say more? Julie Velthoven en Mabel Zwaan zijn de podcast TETTALK (tien punten voor de naam) begonnen. Met hun gasten duiken ze in de wereld van borsten en alles wat daarbij hoort, van tepels en tot cupmaten en borsten bij mannen. De afleveringen duren zo’n twintig tot dertig minuten. Wees gewaarschuwd: je wilt alle afleveringen direct achter elkaar luisteren.

6. Gurls Talk

Het Brits model Adwoa Aboah ken je misschien wel van haar feministisch platform Gurls Talk. Er is een gelijknamige podcast waarin ze dezelfde onderwerpen belicht. Ze spreekt met verschillende gasten over onderwerpen als inclusiviteit, seks, liefde en carrière.

7. She’s all fat

“The podcast for body positivity, radical self-love and chill vibes only”. Zo eentje wil je toch direct gaan afspelen? In She’s all fat belichten vriendinnen Sophie en April allerlei onderwerpen als het gaat om dik zijn. Van sporten, tot kleding, vriendschap en opvoeding. Onderwerpen die niet per se iets met je omvang te maken hebben, maar waar ze wel graag over praten.

8. Hé Vrouwke podcast

Tik je bijna de dertig aan? Dan komen er heel wat dilemma’s op je pad. In Hé Vrouwke nemen twee Brabantse vriendinnen je mee in de hobbelige weg naar dertig worden. Want je wordt niet zomaar dertig. Deze podcast zit vol met herkenbare en hilarische momenten.

9. GirlBoss Radio

Founder van Nasty Gal, Sophia Amoruso, heeft ook een eigen podcast. In GirlBoss Radio bespreekt Sophia #girlbossmoments van luisteraars en interviewt ze de tofste powervrouwen (uit Amerika).

10. Brand Ambition

Zit je eraan te denken om te gaan ondernemen? Of ben je net begonnen? Voor alle girlbosses out there: je moet de podcast Brand Ambition luisteren. Branding- en businesscoach Valerie Howard bespreekt in de podcast alles wat hoort bij het branden van je onderneming. En dat niet alleen. Valerie Howard leert je ook hoe je jezelf gelukkig kan laten voelen tijdens het ondernemen. Ze interviewt experts en geeft handige tips.

Ook op zoek naar wat Netflix-inspiratie? Aan deze 4 spannende series op Netflix raak je 100% verslaafd aan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Who run the world? Deze 10 podcasts zijn gemaakt voor en door vrouwen
Sluiten