Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Creative 29 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

6x inspirerende podcasts over feminisme, power vrouwen en zelfliefde

Voor een flinke dosis inspiratie ben je hier aan het goede adres. Als groot fan van podcasts, brengen we je graag op de hoogte van de meest inspirerende edities over onderwerpen die ons aan het hart gaan.

Inspirerende podcasts

Tegenwoordig zie je de bomen door het bos niet meer, als het gaat om de juiste podcasts. Gelukkig zijn wij er om je te leiden door het dichte woud dat podcastland heet. Bekijk hieronder welke podcasts de moeite waard zijn om naar te luisteren.

1. Damn, Honey

In Damn, Honey spreken hosts Nydia van Voorthuizen en Marie-Lotte Hagen over dagelijkse en herkenbare struggles waar we als vrouw mee dealen. Ze nodigen elke aflevering een andere gast uit en spreken over zelfliefde, feminisme, seksisme en andere boeiende onderwerpen.

2. Bedrock Talks

Toegegeven, niet elke podcast van Bedrock Talks gaat over zelfliefde, feminisme en power vrouwen, maar we kunnen zeker wat opsteken van hosts Rosa Bertram en Lisanne van Marrewijk. De twee meiden spreken experts over bepaalde onderwerpen die ons raken. In de zesde aflevering hebben ze het bijvoorbeeld over zelfliefde met een heuse zelfliefde expert en leggen ze uit waarom het soms zo moeilijk is om van jezelf te houden. Je luistert deze aflevering hier.

3. WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast spreken hosts Tessa Ham en Sharon van der Werf over alles wat het leven van een jonge carrièrevrouw bezighoudt. Van stress tot burn-outs en het vieren van successen: alles komt aan bod. De ideale podcast voor een power vrouw (in wording).

4. She’s All Fat

De She’s All Fat podcast heeft een focus op body positivity, zelfliefde en spreekt zich uit voor een maatje meer. Of, zoals de hosts het zelf het best omschrijven: “We noticed an increase in fat visibility, but a lack of spaces for fat folks […] to tell their own stories in a conversational setting — a place to literally hear our voices.” Lees hier hun hele verhaal.

5. Mayra Louise

Mayra Louise is misschien wel de bekendste strijder voor body positivity van ons land. In haar podcast spreekt ze vrouwen uit haar boek. Het inspireert, relativeert en maakt je aan het lachen. Ideaal voor onderweg of als je even een mindere dag hebt. Mayra bezorgt je instantly een goed humeur.

Lees ook: Dit zijn tien internationale topwijven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6x inspirerende podcasts over feminisme, power vrouwen en zelfliefde
Sluiten