Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Food 9 nov 2017

Oh shit: er is een heus poepcafé en ze serveren alle gerechten in stijl

Je eten wordt geserveerd in een bord in de vorm van een toilet, en je ijsjes zien eruit als drollen. Dit kan alleen in The Modern Toilet: een restaurant in Toronto dat ook wel het poepcafé wordt genoemd. Typisch gevalletje raar maar waar.

Poepcafé

De bedenkster van deze bizarre tent heet Lien Ngyuen en ze heeft een compleet dessertmenu samengesteld dat helemaal in de sfeer van De Grote Boodschap is. Het doel van het café? ‘Ik wil poep leuk maken’, zegt ze zelf.

Toronto
Lien kwam op het idee om zelf een poepcafé te beginnen toen ze bij haar familie in Taiwan op bezoek was en er daar eentje tegen het lijf liep. Ze maakte eerst haar studie af en daarna heeft ze het café naar Toronto gehaald.

Op het menu staan klassieke Thaise, Japanse en Koreaanse gerechten, maar daarnaast verkoopt het restaurantje ook chocolade ijs in de vorm van poep. En dit alles krijg je niet op een normaal bord, maar in schaaltjes en bakjes in de vorm van een wc. En o ja, denk maar niet dat ze normale stoelen hebben, want je zit op een object dat prima door kan voor een toilet.

Nog niet in Nederland
Je kunt het poepcafe inmiddels ook vinden in Rusland, Zuid-Korea, China, Japan en Indonesië. Nederland, iemand?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Independent.co.uk

Reageer op artikel:
Oh shit: er is een heus poepcafé en ze serveren alle gerechten in stijl
Sluiten