Lobke Killaars
Lobke Killaars Food 6 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Poké bowls met kip die je vanavond nog op tafel zet

De originele Hawaiiaanse poké bowls bestaan uit verse vis en groenten. Wij geven er echter een twist aan door geen vis, maar vlees door de poké bowls te gooien. Kip om precies te zijn, want dat lust bijna iedereen wel.

Poké bowls met kip

Dit stukje vlees maakt de poké bowl net iets unieker dan wanneer je er standaard vis bij doet. Het is ook goedkoper dan wanneer je er een plak zalm doorheen gooit, want winkels vragen f*cking vijf euro voor 200 gram van deze vis. Dure hobby vinden wij.

Ook geen zin om al je pannen uit de kast te halen voor een maaltijd? Gelukkig maar, want bij deze gerechten heb je er (bijna) geen nodig.

Recept: poké bowl met gegrilde kip, mango en komkommer

Als je dit gerecht in de vegetarische of vegan variant wilt maken moet je even op het linkje klikken. Het is namelijk heel makkelijk die kip te vervangen door iets anders lekkers.

Poké bowls kip

Poké bowl met gerookte kip en avocado

Dit recept is kneiter simpel in elkaar te flansen. Pannen: niet nodig. Groente: moet je alleen een beetje fijn snijden. Met dat gevaarlijke keukenmes van je.

Dit zijn de poké bowls voor die avonden dat je even totaal geen zin hebt om te koken, maar geen vette hap wilt halen omdat je gisteren ook al pizza at.

Poké Bowls

Poké bowl krokante kip

De ster van de show is de krokante kip. Deze maakt het verder vrij simplistische gerecht toch net wat sensationeler. Lekker die rijst en avocado’s, maar de hoofdrol is dit keer niet voor hen weggelegd.

Poké bowls kip

Koolhydraatarm recept: Groene poké bowl met kip

Voor deze koolhydraatarme poké bowl moet je wel even een boodschappenlijst maken. Er zijn behoorlijk wat benodigdheden, maar dan krijg je wel een bowl terug die heerlijk vult en rijk is aan goede ingrediënten.

Komkommer en avocado zijn trouwens blijkbaar de terugkerende factors in vrijwel elk poké bowl recept. Sla deze dus genoeg in.

Poké bowls kip

Easy: Teriyaki kip sushi bowl met baby paksoi

Het wordt hier een ‘sushi bowl’ genoemd, maar wij bestempelen hem hierbij even tot poké bowl. Want al is er nog zoveel sushirijst in verwerkt, het idee is hetzelfde. En we konden je deze niet ontnemen.

Het plaatje hieronder spreekt boekdelen. Dit wil je toch?

Poké bowls kip

10 lekkere en makkelijke poké bowl-recepten om zelf te maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Poké bowls met kip die je vanavond nog op tafel zet
Sluiten