Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 11 jan 2019

Dit jurkje wordt dé fashion trend van 2019 dus ren maar vast naar de winkels

Over een maandje is het alweer zover: New York Fashion Week. Daarom zien we hier en daar nu al sneak peeks van de nieuwste collecties van grote modehuizen. Eén grote trend voor zomer 2019 is dit opvallende jurkje: de prairiejurk.

De prairiejurk

Het mag dan nog wel stervenskoud zijn, wij zitten allang met onze gedachten bij de zomer. Bij Dior is de prairiejurk een opvallend item in de Spring/Summer 2019 collectie, maar wat is de prairiejurk? De jurkjes zijn geïnspireerd op de prairies, de grasvlaktes in Amerika. In de negentiende eeuw droegen vrouwen daar vaak dit soort donkergekleurde jurken vol met ruches, kant, pofmouwtjes en enorm hoge kragen.

Vrouwenonderdrukking of hippies?

De jurkjes werden gedragen in een tijd waarin vrouwen zich enorm hoorden te bedekken: je mocht echt geen enkels, ellebogen of decolleté showen. Voor de feministen onder ons is dit dus misschien niet de fijnste trend aangezien de jurken een link hebben naar die tijd waarin vrouwen best onderdrukt werden.

Aan de andere kant was de prairiejurk in de jaren ’70 ook weer enorm populair, maar werd het in die tijd meer gezien als hippiejurk. Grote kans dat de grote modehuizen zoals Dior ook meer linken naar deze flower power periode.

Statement jurkje

We gaan dus terug in de tijd met z’n allen en de mensen die van minimalistische kleding houden, kunnen deze trend beter overslaan. De it-jurkjes ga je namelijk overal zien, maar ze zijn wel intens. Vol bloemenprintjes, enorme knopen, touwtjes en andere tierlantijntjes zijn het wel echt statement jurkjes.

Vooral de mensen die fan zijn van de Bohemian-trend die we afgelopen zomer veel hebben gezien, zullen wel blij zijn met deze nieuwe modetrend. Aan de andere kant zullen de mensen die meer houden van vrouwelijke, sexy jurkjes, waarschijnlijk kotsen van deze trend.

Maar goed, wij zien onszelf wel ronddansen in deze it-jurkjes tijdens het aankomende festivalseizoen. Knal er een paar zwarte enkellaarsjes onder en een klein leren tasje en je bent ready to go.

Pas wel op dat je het een beetje goed combineert want anders zie je eruit als een of andere Amish chick en daar zit je ook niet op te wachten. Deze jurkjes worden in ieder geval al massaal gedragen door veel influencer die weten hoe het moet.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dit Topshop jurkje in slangenprint gaat viral en jij wil ‘m ook

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


JaniTv

Reageer op artikel:
Dit jurkje wordt dé fashion trend van 2019 dus ren maar vast naar de winkels
Sluiten