PrettyLittleThing sjoemelde met etiketten en het schandaal gaat viral op Twitter

Dat modemerken inspiratie bij elkaar opdoen en zelfs kleding van elkaar namaken, is algemeen bekend. Maar nu is er een kledingmerk dat zwaar over de grens is gegaan en klanten zijn niet blij. Het Britse modemerk PrettyLittleThing knipt namelijk labels uit goedkopere kleding, om het vervolgens door te verkopen voor veel meer geld.

Het Britse modemerk PrettyLittleThing is lekker aan het knutselen geslagen en viel daarmee flink door de mand. Ze dachten iedereen te slim af te zijn en lekker te cashen over de rug van een goedkopere kledingproducent, maar dat plan ging compleet mis.

Lekker doorverkopen die handel

Waar de meeste kledingmerken zelf hun kleding ontwerpen en produceren, kwam PrettyLittleThing op het ‘geniale’ idee om kleding van het goedkope merk ‘Fruit of the Loom’ door te verkopen voor veel meer geld. Ze knipten het labeltje eruit en naaiden hun eigen PrettyLittleThing labeltje erin. Dit deden ze alleen zo slordig, dat de kopers van het kledingstuk het duidelijk zagen en de reacties zijn niet mals.

Kt on Twitter

So @OfficialPLT are selling £6-£12 fruit of the loom joggers, cutting the labels out and charging £20 for products they haven’t even manufactured themselves????

De fans van de webshop zijn geshockeerd en teleurgesteld. Tot nu toe is het alleen ontdekt bij de grijze joggingbroek, die ze voor meer dan het dubbele doorverkopen. Toch is het vertrouwen van veel PrettyLittleThing klanten verdwenen, want wie zegt dat dit het enige item is waarbij ze dit doen?

A I M E E D A V E Y on Twitter

@OfficialPLT loving my @FruitOfTheLoom cut off label sweats xxxxx

Niet alleen PrettyLittleThing gebruikt dit trucje, ook bij herenmerk Topman – van Topshop – werden afgeknipte etiketten gespot. Beide ketens hebben nog geen reactie gegeven op het label-schandaal.

PrettyLittleThing is niet zo lekker bezig

Dit is niet de eerste keer dat PrettyLittleThing kritiek over zich heen krijgt. Veel twitteraars zijn boos op het modemerk, omdat de kleding vaak niet overeenkomt met de foto’s op de site. Ook zijn de maten op zijn zachtst gezegd nogal creatief.

Ashlea Jade ?? on Twitter

I’m sorry @OfficialPLT but this has to be a joke? Am I on prank wars? #ExpectationvsReality

Natalie Townsend on Twitter

Know this isn’t the worst from @OfficialPLT but surely they’re not the same bloody colour!!!? ? for god sake! #prettylittlething

faithyy on Twitter

Can someone explain why my size 4 jumper dress fits my size 16 gran better than me ??!! I love you plt but help a gal out #prettylittlething

Nieuwblad.be

Reageer op artikel:
PrettyLittleThing sjoemelde met etiketten en het schandaal gaat viral op Twitter
Sluiten