Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Pride 2023 komt eraan: dit zijn de tofste events tijdens prideweek in Amsterdam

Volgende week is het zover: dat gaat Pride 2023 van start. Er staan alweer genoeg toffe evenementen op de planning en die zetten wij voor jou op een rij.

Natuurlijk is de Canal Parade op 5 augustus het paradepaardje van de week. Maar wist je dat het feest al veel eerder begint? Vanaf 31 juli staat Amsterdam al in het teken van Pride.

Dit zijn de tofste evenementen tijdens Pride 2023

Van panelgesprekken tot straatfeestjes: hier wil je heen.

Pathé Filmpanel over LGBTQ+ impact

In samenwerking met Annefleur Schipper en Vera Siemons (de Lesbische Liga) organiseren Pathé en Pathé Thuis op woensdag 2 augustus een Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski. Samen met een gastpanel met o.a. ANNE+ co-creator/hoofdrolspeler Hanna van Vliet en queeractivist Naomie Pieter, gaat de Lesbische Liga in gesprek over de rol van film in bewustwording en normalisering van de LHBTIQIA+ community.

Woensdag 2 augustus, 18:30 – 22:00 | Tickets

Cocktails bij Superlyan

Cocktailbar Super Lyan serveert twee speciale cocktails tijdens Pride Week, toegewijd aan iconen uit de LGBTQIA+ community. Zo is er een cocktail geïnspireerd op Elton John en Ian Mckellen. Om een bijdrage te leveren aan de community wordt tijdens Pride Week per verkochte cocktail €2,50 gedoneerd aan GLAAD, één van de grootste media belangenorganisaties van de LGBTQIA+ community te wereld.

29 juli tot en met 6 augustus | Gratis entree

Straatfeesten tijdens de Canal Parade

Op 5 augustus is het dé dag dat heel Amsterdam zich verzamelt om naar de indrukwekkende Canal Parade te kijken. Op deze dag zijn er ook verschillende gezellige straatfeestjes, lees hieronder waar die plaatsvinden.

Pride After bij W Hotel

In het W Hotel vind je op zaterdag 5 augustus de extravagante afterparty van de Canal Parade.

Zaterdag 5 augustus, 19:00 | Tickets

Drag Queen Bingo

Vondeltuin en Grey Pride Zuid organiseren samen de Bingorette van Antoinette op het terras van de Vondeltuin op 2 augustus. Je koopt je naar binnen door één of meerdere bingokaarten aan te schaffen.

Woensdag 2 augustus 16:00 – 18:00 | Geen ticketverkoop

Pride by day… IsBurning

Traditiegetrouw keert IsBurning weer terug naar thuishaven voor het jaarlijkse buitenfestival. Geen zin om in de drukke binnenstad te staan, maar wel om Pride te vieren? Dan is dit het ideale feestje.

Zaterdag 5 augustus 13:00 – 23:00 | Tickets

Ink Hotel goes Pink

INK Hotel Amsterdam MGallery wordt tijdens Pride in Amsterdam van 27 juli tot 6 augustus 2023 voor de achtste keer omgedoopt tot PINK Hotel. Het PINK hotel zal gedurende tien dagen worden omgetoverd tot een roze oase om diversiteit en inclusie te vieren. En ja, ook de befaamde bottomless brunches staan weer op de planning.

29 en 30 juli, 5 en 6 augustus | Reserveren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.