Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 31 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Pride Amsterdam vieren dit weekend? Deze evenementen gaan wél door

Amsterdam Pride is dit jaar anders. We moeten het doen zonder Canal Parade, zonder Pride Walk en zonder feestjes. Pride Amsterdam heeft een alternatief (online) programma gecreëerd om alsnog de Pride te vieren. Vier jij Pride toch liever offline? Wij hebben een aantal events op een rijtje gezet die gewoon doorgaan.

Door COVID-19 vervallen veel Pride activiteiten en evenementen. Om het feest van de liefde alsnog te vieren riep Pride Amsterdam een alternatief programma in het leven. Dit alternatieve programma bestaat onder andere uit een 24/7 livestream en een wandelroute. Ga jij toch liever op pad in plaats van te kijken naar een livestream? Dan ben je bij de volgende evenementen aan het juiste adres.

Tijdens deze evenementen vier je dit weekend alsnog Pride Amsterdam

Gelukkig zijn er nog een paar evenementen om all out te gaan. Natuurlijk hebben alle organisatoren van deze evenementen passende maatregelen genomen, zodat het veilig is voor de bezoekers. Meer informatie over de maatregelen? Die kan je vinden op de sites van de organisatoren.

1. PINK. Bottomless Brunch

Voor de vijfde keer verandert INK. hotel voor een week lang in PINK. hotel. Dit doet het boetiekhotel om de lgbtq+ community te steunen tijdens de week van Pride Amsterdam. Een week lang worden hier verschillende events georganiseerd, van talkshows tot brunches. Zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus organiseren ze Bottomless Brunch, waar je de dag goed begint met een glaasje champagne.

1 en 2 augustus 12:00 – 14:30 | €35 p.p. | Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

2. Totally Twisted Pride Drag Brunch

Als je zaterdag 1 augustus het W Hotel binnenstapt, verwacht dan lekker eten, een extravagante lip syncing contest, comedy en een drag-act van DeeDee en de andere queens. Blijf ook vooral hangen voor de afterparty.

1 augustus 14:00 | €59 p.p. | 175 Spuistraat, Amsterdam

3. Museum Voorlinden

Museum Voorlinden heeft een expositie geopend die compleet gewijd is aan de liefde. De tentoonstelling heet Rendez-Vous en staat in het teken van ontmoeting. “In deze selectie uit onze collectie komen kunstwerken samen als minnaars, die elkaar omarmen, versterken en soms met elkaar botsen. Hun ontmoeting houdt het midden tussen samensmelting en confrontatie, tussen duet en duel.”

t/m 25 oktober | €17,50 | Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar

4. #MYOWNGENDER

In het kunstproject #MYOWNGENDER onderzoekt beeldend kunstenaar Sevilay Maria het grijze gebied tussen man en vrouw. Door 35 modellen vast te leggen op diepzwart of transparant glas via een fotografietechniek uit 1851 creëert hij het bijzondere project. #MYOWNGENDER is te zien tot 20 september in de Openbare Bibliotheek.

t/m 20 september | gratis | Oosterdokskade 143, Amsterdam

5. Dragshow ’t Sluisje

Bij restaurant ‘t Sluisje ben je aan het juiste adres voor een dinnershow in het teken van Pride Amsterdam. Liever alleen een drankje? Ook dat is mogelijk, check de site voor de opties.

30 juli t/m 2 augustus | prijzen verschillen | Torensteeg 1, Amsterdam

6. Great Gay Comedy Party

In club Panama vindt dit weekend de Great Gay Comedy Party plaats, gepresenteerd door Comedy Cafe Amsterdam. Speciaal voor de Pride een comedyshow met geweldige comedians uit de lgbtq+ scene.

1 augustus 20:30 | €17,50 | Oostelijke Handelskade 4,  Amsterdam

Pride Amsterdam 2020: alles wat je moet weten over het alternatieve programma

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pride Amsterdam vieren dit weekend? Deze evenementen gaan wél door
Sluiten