Renée
Renée Entertainment 14 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden dat Prince Harry geen baard mag hebben op zijn trouwdag

De baard van Prince Harry is één van de dingen waarom deze kanpperd je favoriete ginger op aarde is. Maar er is slecht nieuws voor jou en Meghan Markle. Voordat hij op 19 mei in het huwelijksbootje stapt en Meghan eeuwige trouw belooft, moet hij namelijk zijn baard afscheren.

Prince Harry moet z’n baard weghalen

Sinds hij geen kattenkwaad meer uithaalt laat Prince Harry zijn baard staan en ons zal je niet horen klagen. Daarom is het juist zo vervelend dat hij op 19 mei ineens ‘kaal’ ten tonele verschijnt. Maar waarom dan?

Het heeft alles te maken met het leger. Harry wil op de grote dag (waarschijnlijk) zijn Household Calvary uniform rocken als een echte gentleman, maar dan moet hij wel eerst dat baardje afscheren. Béétje ouderwets, wel.

Bizarre regel

Het is nu eenmaal een bizarre regel van het leger die zélfs een royal moet opvolgen. Historicus Hugo Vickers maakt een lang verhaal kort en vertelt hoe het zit. “He’s not able to wear his Royal Horse Guards uniform with a beard. He does it sometimes but they don’t like it. That’s why when he took the parade at Sandhurst, he wore a suit.”

Bovendien staat zelfs op de website van het Britse leger dat je absoluut geen baard mag hebben als je het uniform draagt. Tenzij je het doet vanwege religieuze redenen of omdat je een slechte huid hebt. Je snapt het al: dat gaat voor onze Harry niet op.

Tijd om afscheid te nemen

Pink je ook al een traantje weg bij de gedachte? Het is nu dan echt tijd om afscheid te nemen van deze look. Voor nu dan. Harry heeft nog acht dagen om glad voor de dag te komen en stiekem zijn we ook wel weer benieuwd hoe dat eruitziet. Waarschijnlijk de volwassen versie van dit:

Voor nu kun je nog even genieten van dit beeld:

unilad

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de reden dat Prince Harry geen baard mag hebben op zijn trouwdag
Sluiten