Proost! Katervrije alcohol is in de maak

Zijn wij even blij dat wij deze dag nog mogen meemaken: een onderzoeker uit het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat hij synthetische alcohol heeft ontdekt waarmee mensen wél hetzelfde gevoel ervaren als wanneer ze normale alcohol drinken, maar zónder de negatieve bijwerkingen (lees: een kater). Halleluja!

‘Alcosynth’ – zoals de synthetische alcohol heet – werd gemaakt door professor David Nutt van de Imperial College in Londen. Het drinken ervan zorgt naar verluidt niet voor al die vervelende kater-symptomen die we helaas maar al te goed kennen. Vaarwel brakke dagen met hoofdpijn, misselijkheid, en een droge mond.

Volgens David is dit goedje zó bijzonder dat het normale alcohol in 2050 al compleet zou vervangen: “It will be there alongside the scotch and the gin, they’ll dispense the alcosynth into your cocktail and then you’ll have the pleasure without damaging your liver and your heart.”

David vertelde dat hij de verschillende onderdelen voor alcosynth vond door het bestuderen van drugs die hetzelfde effect hebben op het brein als alcohol, en ze te repliceren zonder de gezondheidsrisico’s die komen kijken bij traditionele alcohol.

Het wordt nu nóg mooier, want volgens David is het hem en zijn team van onderzoekers ook gelukt om ervoor te zorgen dat het effect van te veel drinken is beperkt bij alcosynth. Oftewel: je zult je nooit super dronken gaan voelen wanneer je een paar glaasjes te veel hebt gedronken.

Alcosynth moet echter nog wel even een paar goedkeuringen krijgen van de overheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk voordat je het in de winkel kunt vinden. Even geduld nog, dames.

14 cocktails met een vitamine boost

Glamour

Reageer op artikel:
Proost! Katervrije alcohol is in de maak
Sluiten