Trix Jacobs
Trix Jacobs Beauty 1 feb 2019

Last van puistjes op je rug? Deze redenen kunnen de oorzaak zijn

Heb je last van puisten op je rug? Dat is zeker geen pretje. Grote kans dat het komt door een of meer van de volgende redenen.

Puistjes zijn nooit fijn en ze verschijnen overal. Elke plek op je lichaam kent weer andere oorzaken. Ook op je rug komen deze oneffenheden weleens voor en dat heeft zo zijn redenen. Wil je weten waarom ze op je rug verschijnen? Wij hebben de oorzaken even voor je op een rijtje gezet.

1. Je poriën zitten verstopt

Dankzij producten die je dagelijks gebruikt, raken je poriën verstopt. Denk aan je shampoo of conditioner, maar ook bodylotion en zonnebrandcrème zijn niet goed voor je poriën. Zorg dus dat je jouw huid eerst goed exfolieert voordat je een ander product gebruikt. Zo voorkom je ontstekingen en puistjes.

2. Irritaties door kleding

Het kan ook goed zijn dat je puistjes krijgt door je kleding. Als je kleding te strak zit, kan dit voor irritaties zorgen. Zorg dus dat je niet te strakke topjes draagt als je hier last van hebt, ga dan voor een losvallend shirtje. Ook helpt het als je schone kleding draagt. Je poriën raken dan niet verstopt en daardoor is je rug minder snel geïrriteerd.

3. Puisten zijn erfelijk

Hebben meer mensen in je familie last van dit kwaaltje? Dan kan het goed zijn dat het erfelijk is. Je bent dan extra gevoelig voor acne, dus dan is het geen verassing dat ook op je rug oneffenheden zijn. Gebruik een product wat salicylzuur bevat, dit helpt om het probleem te verminderen.

4. Goed eten is het halve werk

Ook eten is een van de redenen die effect heeft op je huid. Als je een goede balans vindt in je eetpatroon, is er meestal niks aan de hand. Ga niet drastische maatregelen nemen en bijvoorbeeld zuivel vermijden, dit is namelijk niet per se hoe het werkt. Zorg dat je een ‘normaal’ eetschema hebt en af en toe wat ongezonds mag natuurlijk ook.

5. Verzorg je huid goed

Was jezelf goed als je last hebt van puistjes op je rug. Vaak vergeet je in de haast om je rug uitgebreid te wassen, terwijl dit wel belangrijk is. Neem er dus de tijd voor en gebruik een scrub of face wash voor de gevoelige huid. Hiermee voorkom je ongewenste oneffenheden.

Nu weet je dus waar die puistjes vandaan komen. Als je ervan af wil komen, moet je dus rekening houden met deze punten. Dan verdwijnen ze misschien wel als sneeuw voor de zon.

Voor eens en altijd: helpt tandpasta nou wel of niet tegen puistjes?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Last van puistjes op je rug? Deze redenen kunnen de oorzaak zijn
Sluiten