Trix Jacobs
Trix Jacobs Beauty 24 jan 2019

Voor eens en altijd: helpt tandpasta nou wel of niet tegen puistjes?

Puisten zijn soms je grootste vijand. Het schijnt dat tandpasta je redder in nood kan zijn, maar is dat ook echt zo? Hierbij het antwoord.

Zodra er een puist opduikt, is het pure paniek. Je zult zien dat het net op een belangrijke dag is en dan is deze grote vriend zeker niet welkom. Het is geen goed plan als je aan je puistjes gaat zitten, dat moet je vooral niet doen. Gelukkig zijn er verschillende trucjes die zouden helpen, waaronder tandpasta. De grote vraag is dan ook of dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje echt werkt.

Verdwijnen je puisten echt door tandpasta?

Het antwoord op deze vraag is niet zo makkelijk. In een interview met Woman’s Health vertelt Joshua Zeichner, onderzoeker op dermatologisch gebied, hoe het nou precies zit met dit wondermiddeltje: “Many toothpastes used to contain an ingredient called triclosan, which is an antimicrobial that helped kill acne-causing bacteria on the skin.”

Tot zo ver klinkt het heel goed en zou het zeker werken. Het ingrediënt heeft niet alleen effect op je huid, maar ook een negatieve invloed op je schildklierhormonen. Daarom bevatten veel tandpasta’s tegenwoordig geen triclosan meer.

Verschillende ingrediënten

Dat is dus even een bummer. Gelukkig zijn er nog andere ingrediënten in tandpasta die een handje helpen. Soda en alcohol drogen een puistje namelijk uit. Daarnaast vermindert menthol de roodheid en de zwelling. Je oneffenheden verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar het wordt wel een stuk minder. Let wel: het feit dat het uitdrogend werkt, is natuurlijk eigenlijk alleen maar een slecht teken. Het laatste wat je namelijk wilt, is achterblijven met een uitgedroogd stukje huid.

Move over tandpasta

Tandpasta is dus misschien niet je life saver. Je tanden zijn namelijk een stuk sterker dan je huid, dus dan krijg je wel wat te verduren. Tandpasta kan je huid dus irriteren en zelfs voor een allergie zorgen. Zeker de varianten met een smaakje zijn een afrader. Laat die tube dus maar staan als je weer een grote joekel hebt gespot.

Houd het dus lekker bij je vertrouwde facewash. Die is speciaal gemaakt voor puistjes en ook nog eens lief voor je huid.

Zo kom je eindelijk van die vervelende blackheads af

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Seventeen

Reageer op artikel:
Voor eens en altijd: helpt tandpasta nou wel of niet tegen puistjes?
Sluiten