Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 17 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Puisten uitknijpen is een slecht plan en wel vanwege deze redenen

Als er iets is waar we een intense hekel aan hebben dan zijn het wel puisten. Ze komen nooit op een goed moment en het is lastig om puisten te behandelen. Daarom ben je wellicht snel geneigd om ze uit te knijpen, maar dat kan je beter laten. Wij leggen het je uit.

Puisten uitknijpen

In principe zijn die vervelende puistjes gewoon mini ontstekingen van de huid rondom je talgklieren. Klinkt super ranzig, maar dat valt allemaal wel mee. Mocht je de verleiding om je puistjes uit te knijpen niet kunnen weerstaan, dan heb je een probleem. Je raakt dan namelijk die ontsteking aan met je vingers die ook aardig wat bacteriën met zich meedragen.

Daarom is het helemaal niet verstandig om puistjes uit te knijpen. Je maakt vanwege de bacteriën aan je vingers die kleine ontsteking namelijk alleen maar erger, waardoor die puist maar niet verdwijnt. Met je vingers er vanaf blijven dus.

Meer redenen om puisten niet uit te knijpen

Maar er zijn nog meer redenen waarom je je puistjes beter met rust kan laten. Het kan namelijk zo zijn dat je littekens in je huid creëert door ze uit te knijpen. Je maakt namelijk een klein wondje een groter wondje en we weten niet hoe het met jou zit, maar wij zitten daar niet bepaald op te wachten.

Zo behandel je puisten wel

Maar, wat kan je dan wel doen om van die vervelende puistjes af te komen? First of all, het begint allemaal met een goede, grondige reiniging. ‘s Ochtends en ‘s avonds moet je je gezicht altijd goed wassen met water en een goed reinigingsproduct. Voor een goede reiniging van je gezicht moet je deze minimaal dertig seconden wassen.

Zorg ervoor dat je handen altijd zo schoon mogelijk zijn. Gedurende de dag zit je best vaak aan je gezicht. Je leunt op je handen, je smeert er make-up op, je krabt wel eens en ga maar door. Als je handen schoon zijn, minimaliseer je het risico op oneffenheden in je gezicht.

Mocht je dus ondanks je skincare routine toch een puistje hebben? Laat die dan vooral met rust.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Met je haren in een staart slapen zou dé oplossing zijn tegen puistjes

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Puisten uitknijpen is een slecht plan en wel vanwege deze redenen
Sluiten