Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Puistjes behandelen? Op deze manier verberg én voorkom je acne

We hebben er allemaal wel eens last van: je wordt wakker en opeens zie je dat er een puistje op je gezicht zit. Dat is niet waar je op zit te wachten, zeker niet als je iets belangrijks op de planning hebt staan. Nu komt een puistje natuurlijk nooit uit, maar vooral op sommige momenten willen we ze magisch laten verdwijnen. Daarom zetten we de beste tips voor het behandelen van je puistjes op een rij.

Met deze tips verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Puistjes behandelen: niet uitknijpen

Voordat je klaarstaat om de onzuiverheden op je gezicht handmatig te verwijderen, moet je weten dat je de situatie anders kunt oplossen. Door je puistje uit te knijpen ontstaat er namelijk een wond en deze moet eerst goed genezen voordat je huid weer helemaal egaal wordt. Zo is de puist wel weg, maar heb je nog steeds een plekje op je huid.

Soms is een laagje concealer al genoeg om de onzuiverheden op je huid te laten verdwijnen. Als zelfs dat niet wil helpen, moet je naar een andere oplossing zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een ijsblokje gebruiken om het puistje wat te laten slinken. Om ervoor te zorgen dat het er een stuk beter uitziet, zetten we nog een aantal andere tips op een rij.

Hoe kom je van een puistje af?

Een puistje is een kleine micro-infectie in je huid. Het is daarom belangrijk om je huid altijd goed te verzorgen om irritaties te voorkomen. Deze micro-infecties pak je aan door ze met benzoylperoxide, zwavel of tea tree olie te behandelen. Benzoylperoxide is een middel dat microben doodt en ervoor zorgt dat je puistjes uitdrogen. Zwavel en tea tree olie werken hetzelfde.

Het is ook aan te raden om salicylzuur te gebruiken. Dit zuur droogt niet alleen je puistjes uit, maar zorgt ervoor dat microben worden gedood, dat opgehoopt pus weg kan en het exfolieert je huid grondig. Hierdoor worden alle slechte bacteriën op je huid aangepakt.

Huid goed verzorgen

Producten zoals tea tree olie helpen je uit de brand bij een puistjes-noodgeval. Wil je ervoor zorgen dat je op de lange termijn geen last meer krijgt van puistjes, dan is een goede, vaste huidroutine een must. Het vinden van een goede reiniger is stap nummer één. Je wilt een reiniger gebruiken die de talgproductie van je huid minimaliseert, want juist een overschot aan talg zorgt voor een vette huid met puistjes.

Exfoliëren is ook ontzettend belangrijk voor je huid. Dit zorgt er namelijk voor dat je poriën worden schoongemaakt. Het behandelt niet alleen de onzuiverheden op je huid, maar voorkomt ook het optreden van acne in de toekomst.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.