Puistjes op je rug: dankzij deze 5 simpele trucs kom je ervan af

Puistjes op je rug zijn niet alleen vervelend, het komt ook veel voor. Het kan verschillende oorzaken hebben en bijvoorbeeld ontstaan doordat je zwaar sport en transpireert of simpelweg door hormoonschommelingen. Een aantal dermatologen delen hun tips en tricks om ervan af te komen.

Puistjes op je rug

De een heeft er meer last van dan de ander: acné of puistjes op je rug. Vaak poppen de puistjes precies op waneer je dat gala mét extravagante jurk hebt (lees: een open rug). Kortom: we zijn ernstig op zoek naar een oplossing. Gelukkig zijn er dermatologen op deze wereld met het verlossende antwoord.

Oplossingen tegen puistjes op je rug

Laten we starten met wat de oorzaak is, voordat we naar conclusies springen. Puistjes op je rug worden grotendeels veroorzaakt door zweet (hard sporten is dus niet altijd de beste remedie voor je lichaam), door je genen en hormonen. Omdat de huid op je rug bestaat uit klieren die veel olie en talg produceren, heb je snel last van puistjes op je rug.

Dan de tips die je helpen bij het voorkomen of verminderen van deze irritante bultjes:

1. Gebruik geen olie of vette body butters

Dit is een no brainer, maar wel goed om rekening mee te houden. Ondanks dat je misschien een droge huid hebt, kan een olie-achtige bodylotion of een dikke body butter je poriën sneller laten verstoppen. Ga voor een lichtere variant en sla zo nu en dan je rug over.

2. Douche direct na het sporten

Dit is vervelend nieuws voor de luie lezers: het is belangrijk dat je na het sporten een douche neemt, je rug afspoelt en schone kleding aantrekt. Hierbij is schone kleding van essentieel belang, omdat je anders alsnog je poriën verstopt met zweet en ander vuil. Voordat je direct een koffietent induikt na je yogales, spring je dus eerst onder de douche.

3. Stop met pulken

Hoe fijn het af en toe ook is om aan je puistjes te zitten of te pulken, stop hiermee. Je veroorzaakt niet alleen littekens, maar door met je vieze vingers aan de wondjes te zitten vergroot je de kans op ontstekingen.

4. Check de ingrediënten van je douchegel en bodylotion

Kijk eens kritisch naar de producten die je gebruikt. Bevatten ze salicylic acid, glycolic acid of tea tree oil? Vervang ze dan voor alternatieven zonder deze stofjes.

5. Neem eens per week een kleimasker

Klei ontgift de huid en voorkomt onzuiverheden. Doe eens per week een kleimasker op de ergste plekken (of laat je huisgenoot het opsmeren als je er zelf niet bij kan) en je huid zal snel rustiger worden.

Lees ook: Dit is wat de plek van puistjes zegt over je gezondheid

Reageer op artikel:
Puistjes op je rug: dankzij deze 5 simpele trucs kom je ervan af
Sluiten