Sneakerfreaks opgelet – De PUMA x The Hundreds collectie brengt een ode aan de streetwearcultuur

Voor de echte sneakerfreaks hebben we goed nieuws. De PUMA x The Hundreds collectie is namelijk verkrijgbaar. De collectie zit vol met sneakers, kleding en accessoires in amazing kleurencombinaties.

Ben je fan van de nineties-trend als het gaat om streetwear? Dan doet deze collectie je hart sneller kloppen, believe us.

PUMA x The Hundreds

De ‘The ’90s Cliques’-collectie is geïnspireerd op de subculturen van de jaren negentig en de transformatie die streetwear heeft ondergaan. En wat afgelopen dertig jaar het meest is bijgebleven zijn grafische elementen met intense kleurencombinaties. Geen verrassing dat je dat zeker terugziet in de collectie, dus. De items kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdstijlen: preppy, jock, party crew en 20/20.

En tuurlijk, de collectie bevat ook PUMA-klassiekers. Denk aan Palace Guard, Performer Mid, Clyde sneakers en Leadcat badslipper. De klassieke look gecombineerd met een retro feel, do we need to say more?

Nineties trend

De collectie is dus geïnspireerd op subculturen – van brugklassers en concertbezoekers tot sportmensen – van de nineties en de transformatie die streetwear de afgelopen dertig jaar heeft ondergaan. En wat hoort bij de jaren negentig? Windbreakers met een halve rits, klassieke sneakers en accessoires zoals een bucket hat en pet.

Puma x The Hundreds
Puma x The Hundreds Puma
Puma x The Hundreds
Puma x The Hundreds Puma

The Hundreds

The Hundreds is een streetwearmerk uit Californië. In 2003 is het merk opgericht en werd het een klassiek merk wat niet meer is weg te denken uit het straatbeeld. Het mooie aan dit merk is dat ze met streetwear komen die net zo uniek zijn als hun klanten. Ze zetten mensen boven het product en dat is terug te zien. Voor de samenwerking met PUMA hebben ze de trends en subculturen van de nineties onder de loep genomen, en een collectie gecreëerd die naar eigen zeggen perfect is voor de mensen van vandaag en morgen. Ben je benieuwd geworden? Check de collectie hier.

Reageer op artikel:
Sneakerfreaks opgelet – De PUMA x The Hundreds collectie brengt een ode aan de streetwearcultuur
Sluiten