Op dit vliegveld kan je knuffelen met puppy’s dus doei vliegangst

We kunnen allemaal zo nu en dan een goede knuffel gebruiken en vooral wanneer we zenuwachtig zijn. Zo zijn er veel mensen die last hebben van vliegangst, maar dat is misschien nu verleden tijd. Op een vliegveld in Sydney kan je namelijk knuffelen met puppy’s om van je zenuwen af te komen. Goals.

Puppy’s op het vliegveld

Vliegen is vaak spannend en voor veel mensen is het moeilijk om van de zenuwen af te komen. Op het Sydney Airport hebben ze waarschijnlijk een oplossing gevonden voor de zenuwen en nee, daar komen geen reispilletjes aan te pas.

American Airlines is namelijk een initiatief begonnen speciaal voor hondenliefhebbers. Volgens Fox 8 Cleveland hebben American Airlines en non-profit organisatie Assistance Dogs Australia de handen ineengeslagen voor het nieuwe initiatief genaamd emBark.

Dit programma zet té schattige puppy’s op het vliegveld voor een bepaalde periode om zenuwachtige reizigers even te laten ontspannen. Want zeg nou eerlijk, wat is er ontspannender dan knuffelen met honden? Precies, niks.

Van zeven uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s ochtends op dinsdag en donderdag kunnen mensen gezellig met de doggo’s knuffelen. Het initiatief is gestart om mensen meer bewust te maken van wat hulphonden allemaal kunnen betekenen in andermans leven.

Eric Jorgenson 🛠📈 on Twitter

Sydney airport has Puppy Play Time🐶

Voordelen voor de honden

Maar naast de aandacht van reizigers halen de honden er ook nog iets handigs uit. Volgens The Daily Telegraph zijn de daadwerkelijke honden op het vliegveld ook echt in training om geleidehonden te worden. De aandacht in de hectische omgeving helpt ze dus om rustig te blijven en zich sociaal te gedragen.

Het duurt twee jaar en het kost maar liefst 35.000 dollar om één puppy tot hulphond op te leiden. Daarom hoopt Assistance Dogs Australia dat deze actie ook wat donaties oplevert voor de organisatie. Het is dat we niet zo snel naar Australië kunnen vliegen, anders hadden we maar wat graag geknuffeld met zo’n schattige puppy.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Deze 18 tweets geven perfect weer waarom honden de beste dieren ter wereld zijn

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Travel and Leisure

Reageer op artikel:
Op dit vliegveld kan je knuffelen met puppy’s dus doei vliegangst
Sluiten