Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

PVV wint verkiezingen en mensen willen het land uit: dit zijn de fijnste Europese landen om naartoe te emigreren

De voorlopige verkiezingsuitslag liegt er niet om: Nederlanders stemden massaal op de PVV. Hoe de formatie eruit gaat zien, is nog maar de vraag. Toch gaat het internet al helemaal los, want een Nederland met Geert Wilders aan het roer zien velen niet zitten. Mocht jij bij deze mensen horen: dan is hier even een overzicht van de fijnste landen om naartoe te emigreren.

Gerard Joling beloofde juist te emigreren als GroenLinks-PvdA de grootste partij werd. Maar nu het er sterk op lijkt dat de PVV de grootste wordt, zien we de zoekopdrachten voor de term ’emigreren’ door het dak gaan. Dus hier alvast wat fijne landen om je leven in voort te zetten. Gewoon even om te *oriënteren*.

Fijne landen om naartoe te emigreren

De Better Life Index van de OECD (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) is een hulpmiddel waarmee gebruikers landen kunnen vergelijken op basis van verschillende aspecten van welzijn. Deze Europese landen kwamen, naast Nederland, het beste uit de test.

België

Alle lazy girls emigreren natuurlijk naar België. Het is dichtbij en ze spreken er – bijna – dezelfde taal. Wennen aan het leven in België gaat daarom erg snel. Onze suggestie? Antwerpen. Deze stad barst van de heerlijke restaurants. En er is geen betere manier om je nieuwe woonplaats te leren kennen dan al etend. Dit zijn onze favoriete plekken in Antwerpen.

daniels-joffe-wgZZ9h-VoCw-unsplash
Unsplash

Duitsland

Of wat dacht je van onze andere buren? Het is er een stukje grauwer dan hier, maar de economie van onze Oosterburen is er eentje om over naar huis te schrijven. En mocht je het even zat zijn in Duitsland, dan zit je in het hart van Europa en ben je dus ook zo weer in een ander land. Best handig.

tim-hufner-U7RAiwAvssY-unsplash
Unsplash

Zweden

Misschien zoekt Bram van B&B Vol Liefde nog een gezellige huisgenoot in het prachtige Zweden. Je zit daar ver van de drukte – ook wel eens lekker. Nog iets goeds: Zweden staat altijd voor vrede. Precies de mentaliteit die we nu goed kunnen gebruiken.

linus-mimietz-QYI__0vehUs-unsplash
Unsplash

IJsland

Deze verkiezingen waren stressvol genoeg, dus ontspannen in een van de thermale baden klinkt als muziek in de oren. Good to know: in IJsland ontvangen ze de immigranten met een verwarmende knuffel.

pexels-matheus-bertelli-4558356
Pexels

Noorwegen

Als het gaat om de fijnste landen om in te wonen ter wereld (!), dan staat Noorwegen op plek tien. Best een prima land om je leven in voor te zetten, dus.

pexels-tobias-bjørkli-1940038
Pexels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.