admin
admin Love & Life 12 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Quarantaine? Een perfecte tijd om je (virtuele) seksleven naar een hoger niveau te tillen

We moeten nog een paar weken (of maanden) langer thuis blijven, hoorden we deze week. Natuurlijk is dat balen, want dit is de tijd dat de lente begint, normaal terrassen en parken volstromen en de eerste festivals oppoppen. Maar, het coronavirus heeft niet alleen maar nadelen. Dit is namelijk een perfecte tijd om je seksleven – al dan niet virtueel – te onderzoeken én naar een hoger niveau te tillen.

Je relatie en seksleven kunnen ook profiteren van deze nieuwe situatie. Of je elkaar nou kunt zien en aanraken of niet.

Onderzoek je seksleven tijdens quarantaine

Verplicht thuis blijven en werken< kan veel betekenen voor je seksleven. Je kan het voor lief nemen - omdat seks met je partner er bijvoorbeeld altijd is - net zoals we drukke straten, de toegang tot bars en restaurants, knuffels, toiletpapier en vakanties voor lief nemen. Uiteraard bedoelen we met 'je seksleven verbeteren‘ niet een random score van Tinder trekken, maar je seksleven verbeteren met je huidige bedpartner (wel even netjes wassen natuurlijk). Met iedereen die je niet al ziet, houd je natuurlijk netjes 1,5 meter afstand.

Heb je in deze tijd wél een partner met wie je samen woont of mee in quarantaine zit? Zie deze tijd dan als een bijzondere manier om meer met elkaar in contact te komen, zonder afleiding van feestjes, bars en vrienden die je constant bellen. Een soort verplichte quality time dus, óók in bed. Oké, maar wat als je níét samenwoont en je geliefde niet kan vasthouden of mee het bed in kan trekken?

MindBodyGreen komt met 4 creatieve manieren om je seksleven te onderzoeken van een afstandje:

1. Praat over je seksfantasieën

Iedereen heeft seksfantasieën, en het is stiekem best spannend om deze te delen met je (bed)partner. Helemaal omdat je er nu (nog) niks mee kan doen. Je hoeft niet meteen je wildste fantasieën op tafel te leggen, maar een mild verlangen kan best spannend zijn en veel goeds doen voor jullie chemistry.

2. Tijd voor tantra

De 1,5 meter afstandsregel is het perfecte moment om je te verdiepen in de basics van tantra als het nog nieuw voor je is. Je kan bijvoorbeeld rustig tegenover elkaar zitten, op hetzelfde ademhalingsritme komen en elkaar diep in de ogen te kijken. Ze zeggen niet voor niets dat de ogen de toegang tot de ziel zijn.

Ben je daar wel benieuwd naar? Probeer elkaar dan eens 4 minuten lang aan te kijken, zonder te lachen of knipogen (knipperen mag natuurlijk gewoon). Dit heet eye gazing en zorgt voor héél veel intimiteit.

3. Gebruik technologie

Het voordeel van een pandemie in 2020 is dat er genoeg technologie voor handen waarmee je je kan vermaken. Zo ook op erotisch gebied. Eerder deden we op de redactie een experiment met sexting (naar onze partners) en de resultaten waren interessant en zéker positief.

Je kan er ook voor kiezen nóg een stapje verder te gaan door spannende foto’s naar je liefje te sturen. Denk daar wel goed over na en doe het alleen als je de ander 100 procent vertrouwt dat de foto in zijn of haar handen blijven. Tip: zorg altijd dat je hoofd niet ook op de foto op het filmpje staat.

4. Let’s talk about seks 

Onderzoek na onderzoek bewijst dat open communicatie – dus ja, communicatie is key geldt óók in bed – is gelinkt aan een beter seksleven. Maar, voor de één is (over seks) praten makkelijker dan voor de ander.

Dit is een perfecte timing om niet alleen te onderzoeken hoe je over seks denkt en wat je fijn vindt, maar ook hoe comfortabel je je voelt om erover te praten. Durf je alles te zeggen? Durf je je grenzen aan te geven? Welke emoties voel je? Schaamte, angst? Ga eens na: was seks bij jou thuis vroeger bespreekbaar of juist niet? Dat kan een grote invloed hebben over hoe (makkelijk) je nu over seks praat.

Praten over seks en eerlijk en open durven zijn, kan helpen om je meer comfortabel te voelen bij wat je echt wilt en dit soort gesprekken in de toekomst makkelijker maken. Social distancing betekent niet emotioneel afstand houden, dus let the love flow.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Bedrock.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Quarantaine? Een perfecte tijd om je (virtuele) seksleven naar een hoger niveau te tillen
Sluiten