Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 8 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Genieten: Er staat een nieuw seizoen van Queer Eye op Netflix

De beste make-over show EVER is weer terug! In 2003 werd ons leven gezegend met vijf heerlijke gays die straight guys een nodige makeover gaven in Queer Eye. Nu is het programma terug op Netflix, met vijf nieuwe gays en een hele nieuwe insteek. En ja, wij hebben ‘m al gebinged.

Het nieuwe seizoen is opvallend minder oppervlakkig dan zijn voorganger, die van 2003 tot 2007 op Bravo te zien was. De eerste seizoenen vonden plaats midden in de gayvolution: in die tijd was ‘de homo’ het leukste nieuwe accessoire. De homo was de handtas van 2003. Elke hoofdpersoon in een romantische comedy had een gay best friend met een super eenzijdige persoonlijkheid, wiens standaard-modus sassy was. Queer Eye speelde daar destijds op in door vooral de oppervlakkige kant van homo’s te laten zien: Girl, ze weten precies hoe je haar moet zitten en welke geurkaars niet in je interieur mag missen.

Een nieuw seizoen Queer Eye

De nieuwe mannen (Karamo Brown, Jonathan Van Ness, Tan France, Antoni Porowski, Bobby Berk) zijn een heerlijk frisse wind, en de make-overs strekken verder dan een nieuwe kekke blouse en een knipbeurt. In dit seizoen draait het ook om het veranderen van houdingen en meningen. “The original show was fighting for tolerance. We’re fighting for acceptance,” zegt Tan aan het begin van de eerste aflevering. Ze duiken veel meer de diepte in en laten zien dat ~*verrassing*~ homo’s ook mensen zijn met een persoonlijkheid en ontwikkelde gedachten en gevoelens. De mannen focussen veel meer op de réden dat hun subjects niet voor zichzelf zorgen. Hoe kan het dat je je zo voelt? Hoe komt het dat je niet voor jezelf zorgt? Dat zorgt voor enkele tranentrekkende momenten.

In één van de afleveringen gaan de heren op bezoek bij een Trump-supporter in Georgia die ook nog politieagent is. Niet de beste match voor een stel gays, en vooral niet voor Karamo, die als donkere man veel problemen ondervindt met dit slag mensen. De twee voeren een emotioneel gesprek over acceptatie en vooroordelen, en na een week in elkaars gezelschap geven de twee toe elkaar meer te begrijpen.

De make-overs

Daarnaast zijn de make-overs FANTASTISCH. In de eerste aflevering komen de mannen aan bij een redneck met een ZZ-Top baard, en binnen een week toveren ze hem om tot een stralende hipster, zónder zijn identiteit uit het oog te verliezen. De look is een leuke bijkomstigheid, maar de manier waarop de man straalt als hij merkt dat hij ook gezien mag worden is our favorite kind of television.

Het nieuwe team is heerlijk en de mannen zijn loveable asf. Natuurlijk zit er ook nog wat over-the-top gayness in, vooral afkomstig van de langharige glam-queen Jonathan wiens stopwoord ‘yass’ is – hij zal ons waarschijnlijk nog vele stopwoordjes gaan bijleren.

Bekijk hier de trailer:

Alle acht afleveringen van het nieuwe seizoen van Queer Eye staan nu op Netflix.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Genieten: Er staat een nieuw seizoen van Queer Eye op Netflix
Sluiten