Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Food 16 jul 2020

Het recept voor de perfecte buitenlunch: quinoa bowl deluxe

Het is alweer juli, de hoogste tijd om lekker te genieten van het zonnetje in de tuin, zodra-ie schijnt. Het is dan ook zeker niet verkeerd om wat extra moeite te doen voor een lekkere zomerse buitenlunch. En dat hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn.

Healthy lifestyle coach en ondernemer achter Slim Living Bas van Beest geeft ons een makkelijk en heerlijk recept, ideaal om in je tuin van te genieten.

Recept voor een gezonde buitenlunch: quinoa bowl deluxe

Heb je de afgelopen tijd veel ongezond gegeten (we can’t blame you)? Dan is hier de gezonde, maar zeker niet minder lekkere goedmaker: de quinoa bowl deluxe.

Dit heb je nodig:
– 150 gram quinoa
– 2 verse zalmfilets
– 1 bosje radijsjes
– 1 avocado
– 1 paprika
– 1 mango
– 1/2 komkommer
– 1 handje cherytomaatjes
– 2 lente-uitjes
– kiemgroenten naar keuze

Voor de dressing:
– sojasaus
– sesamolie
– azijn
– vissaus
– tabasco (optioneel)
– 1 limoen
– 1 teen knoflook
– 1/2 eetlepel sesamzaadjes

Tijd de lunch te maken

Alles in huis? Dan is het tijd om de zomerlunch te maken. Dat doe je als volgt.

– Voeg 1 deel quinoa en 2 delen water in een pan met een snufje zout. Draai het vuur laag als het water kookt en laat 10 minuten doorkoken tot al het water is opgenomen. Laat de quinoa hierna afkoelen.
– Maak de dressing van 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel vissaus, het sap van een limoen, 1 geperst teentje knoflook, ½ eetlepel sesamzaadjes en eventueel een scheutje tabasco.
– Bak de zalm kort aan alle kanten in olie tot hij gaar is. Je kunt hem ook rauw eten mocht dat lekkerder vinden, dan kun je hem in plakjes snijden en apart leggen.
– Snijd de avocado in schijfjes, de paprika in reepjes en de radijsjes in plakjes. Snijd vervolgens ook de komkommer, de cherrytomaatjes en de lente-uitjes.
– Verdeel de afgekoelde quinoa over 2 kommen en leg hierover de zalm, gevolgd door de groentes in groepjes in kom. Leg hierna de lente-ui en een plukje kiemgroenten in het midden.
– Voeg allerlaatst de dressing aan je quinoa bowl toe. Wees hier wel voorzichtig mee, zodat je bowl niet te nat wordt.

Enjoy.

Meer tips over voeding en fitness? Personal training studio Slim Living biedt gezonde recepten, workouts en tips & tricks aan, te volgen op hun Instagram. Daarnaast kun je ook voor persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat bij Slim Living terecht.

Reageer op artikel:
Het recept voor de perfecte buitenlunch: quinoa bowl deluxe
Sluiten