Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 22 jan 2019

Amsterdam krijgt een heus ramenfestival en het is al bijna

Als er één gerecht is dat de afgelopen jaren veel liefhebbers voor zich heeft gewonnen, is het wel ramen. En ook wij zijn gek op het Japanse noedelsoepgerecht. Ons hart maakte dan ook een sprongetje toen we bij ons zusje Culy lazen dat in Amsterdam een heus ramenfestival wordt georganiseerd.

Kun je niet vaak genoeg ramen slurpen? Op 17 februari kun je in Amsterdam als ramen lover je hart ophalen, want dan vindt het eerste ramenfestival van Nederland plaats.

Ramenfestival in Amsterdam

Tijdens het Ramenfestival kun je je ziek eten aan alle soorten ramen die je maar wilt. Of je nou houdt van ramen met kip, varken, liever gaat voor de vegetarische variant óf het allemaal heel lekker vindt, er is voor ieder wel wat wils op het festival.

Naast ramen zullen er natuurlijk ook genoeg andere gerechten te verkrijgen. Denk aan takoyaki, Japanse (hartige) pannenkoeken, yakitori, gefrituurde Japanse kip en heerlijke desserts uit Japan zoals mochi, takoyaki en dorayaki.

Karaoke (!!!)

Een ramenfestival is natuurlijk niet compleet zonder karaoke. Om die reden kun je op het festival ook keihard meeblèren met Japanse liedjes. Klinkt dat nou wat ingewikkeld? No worries, je kunt ook Engelse liedjes zingen.

Waar moet ik heen?

Klinkt dit alles jou wel goed in de oren? Het Amsterdam Ramen Festival vindt van 13:00 tot 20:00 plaats op zondag 17 februari bij De Bajes in Amsterdam. Het adres is Utrechtsestraat 11. Bemachtig je kaartje vanaf 23 januari via deze website.

Marks Menu #5: chicken ramen met gemarineerde spek

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Culy

Reageer op artikel:
Amsterdam krijgt een heus ramenfestival en het is al bijna
Sluiten