Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 dec 2021

Rapper Ginger: ‘Dat mijn vader mijn succes meemaakte, is mijn hoogtepunt’

Half Nederland zat met tranen in de ogen toen rapper Ginger eind 2018 bij The Voice of Holland zijn zelfgeschreven nummer Papa ten gehore bracht. Het was een song voor zijn zieke vader. Dat zijn papa het succes van dat liedje nog bewust heeft meegemaakt is het absolute hoogtepunt in de carrière van Ginger.

Rode haar

Ginger is niet zijn echte naam, dat is Jorn Wildeman. “Die naam Ginger komt natuurlijk door mijn rode haar”, zegt de rapper. “Ik ben hartstikke trots op dat haar. Jammer dat het nu steeds donkerder wordt. Mijn zus heeft trouwens ook van dat prachtige rode haar, een hele bos krullen.”

We spreken Ginger nadat hij samen met Leona Philippo op uitnodiging van Peugeot een roadtrip maakte in een van de nieuwste modellen. Ginger schreef tijdens die autorit tegelijk een nieuwe song.

“Hoe het was? Ja, lekker. Het was een heerlijke auto, reed als een tierelier en hij was elektrisch. Dat vind ik sowieso top. Nadat ik de muziek hoorde waar ik de tekst op moest maken, had ik gelijk al iets in mijn hoofd. Ik ben deze keer met het einde begonnen. Dat gebeurt soms.”

Leven van Ginger op z’n kop

Het leven van Ginger stond na zijn deelname aan The Voice of Holland compleet op z’n kop. Het nummer Papa werd meer dan zes miljoen keer gestreamd op Spotify en hij mocht zelfs optreden voor de koning. “Ja, ik heb veel hoogtepunten meegemaakt”, vertelt hij. “Sowieso dat ik nu kan leven van het maken van muziek is geweldig. Maar het absolute hoogtepunt is dat mijn vader het succes nog bewust heeft meegemaakt.”

Ginger schreef Papa toen zijn vader ziek was. Samen met zijn zus zorgde hij voor zijn vader. De pijlsnelle start van de carrière van zijn zoon heeft hij van nabij meegemaakt. “Daar ben ik heel dankbaar voor”, zegt Ginger. “Mijn vader is toch verantwoordelijk voor dat succes. Ik heb voor hem dat liedje geschreven. Dan is het gaaf dat hij het ook meemaakt. Dat maakt me blij. Sowieso is familie mijn grootste inspiratiebron. Mijn ouders en mijn zus zijn heilig. Ik maak ook voor een groot deel muziek voor hen. En daarnaast voor de mensen die er kracht en steun uithalen.”

Peugeot heeft als motto ‘turn time into quality time’, door het rijplezier en de vrijheid die het merk met zich meebrengt. Met On Track gaan we met Peugeot op muzikale roadtrip, samen met jonge, upcoming artiesten. We praten over hun ambities, bijzondere locaties en gebeurtenissen én we gaan werken aan een track. Een track die Peugeot samen met Leona Philippo laat componeren, om de artiesten alvast een beetje op weg te helpen. Kijk hier om de video met Ginger te bekijken en wanneer je de volgende episode van On Track 2021 kan verwachten. Aan het eind van de rit, na aflevering 3, kan je je stem uitbrengen op je favoriete nummer waarmee we de winnaar van On Track 2021 bepalen. Daarbij maak jij kans op je eigen roadtrip.

In samenwerking met Peugeot

Reageer op artikel:
Rapper Ginger: ‘Dat mijn vader mijn succes meemaakte, is mijn hoogtepunt’
Sluiten