Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann | LinkedIn Beauty 10 december 2019

‘Raspberry Bourbon’ is dé haarkleur voor 2020 en neemt Instagram volledig over

Het is december en bijna tijd voor een nieuw jaar. Met een nieuwe haarkleur kun je het jaar meteen goed beginnen. Wij hebben een nieuwe haarkleur trend gespot die we geweldig vinden: Raspberry Bourbon.

Voor wie graag een tintje rood in het haar wil proberen zonder all the way te gaan is deze trend perfect. Raspberry Bourbon neemt Instagram volledig over en is dé haarkleur voor 2020.

Nieuw kapsel voor 2020

Voor wie helemaal klaar is met de new year, new me trend, is het goed om de trend te verwisselen met new hair, new me. En dan wel met een coupe in de kleur Raspberry Bourbon. Raspberry Bourbon is precies alles wat je ervan verwacht: het is rijk, kruidig en warm. Perfect voor de winter.

Het rood geeft een extra twist aan de traditionele warm-bruine balayage. Het geeft meer warmte aan je haar en tegelijkertijd is het een combinatie van diepe, rijke kleuren met lichtere kleuren rood. Devon Toth, hairstylist bij Salon SCK in New York, zegt zelfs dat dit de highlights voor de winter zijn.

“It’s an unexpected way of brightening up your hair color during a season when people typically take their hair shade a bit darker. The depth is still there but it melts into this bright, rustic mahogany tone. It’s an evolution of the cherry hair color with an added hint of purple.”

Haarkleur bepalen

De kleur is niet alleen prachtig, het doet ook nog wat voor je gezicht in de koude maanden. Door je haarkleur op te warmen geef je een extra glow aan je gezicht. Wie heeft dat niet nodig in de winter?

Je bepaalt natuurlijk zelf hoe rood je je nieuwe coupe wilt. Wil je een beetje rood door je bruine balayage heen of wil je all the way gaan? Het is aan jou. Het is wel handig om een foto van de exacte kleur mee te nemen naar je kapper.

Je kleur behouden

Als je er voor hebt gekozen om je haar in Raspberry Bourbon te laten verven, heeft het wel wat extra onderhoud nodig. Rode tinten vervagen namelijk sneller dan andere kleuren. Gebruik daarom altijd shampoo met kleurbehoud en douche niet te heet. Last but not least, droogshampoo is je beste vriend.

Lees ook: Wil je een nieuwe haircut voor de winter? Met deze 5 kapsels zit je goed

Popsugar

Reageer op artikel:
‘Raspberry Bourbon’ is dé haarkleur voor 2020 en neemt Instagram volledig over
Sluiten