Renée
Renée | LinkedIn Beauty 12 jul 2019

Deze nieuwe make-up trend laat zien dat plamuren helemaal uit is

Full coverage foundations en highlighters zo verblindend dat je het van outer space nog kunt zien domineerden heel 2018. Helaas voor Nikkie Tutorials is die look in 2019 langzaam maar zeker aan het veranderen. Er is namelijk een nieuwe make-up trend op komst: de ‘real skin’ look.

We leefden in een tijd waarin je foundation niet dekkend genoeg kon zijn. Hoe minder je van je huid kon zien, hoe beter. En hoewel iedereen natuurlijk voor zichzelf moet bepalen of je daarin mee wil gaan, is het nu wel tijd voor een tegenbeweging.

#kylieskin 💗✨

35.9k Likes, 189 Comments – Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) on Instagram: “#kylieskin 💗✨”

De real skin make-up trend

Licht dekkende foundations waren er natuurlijk altijd al, maar Urban Decay is één van de eersten die na lange tijd weer op de real skin trend inspeelt. Waarom zou je verdoezelen wie je echt bent en hoe je echte huid eruitziet in plaats van de plamuurlaag?

Er is natuurlijk niks mis met plamuren als dat je favoriete look is. Maar voor degenen die wel weer letterlijk en figuurlijk willen ademhalen, komt de real skin trend precies op tijd.

🇲🇽 @giampaolosgura NEW @voguemexico

996.2k Likes, 3,118 Comments – Gigi Hadid (@gigihadid) on Instagram: “🇲🇽 @giampaolosgura NEW @voguemexico”

Hoe blijft je huid er echt als huid uitzien?

Leuk, die real skin trend. Maar je dekkende producten zorgden er tenminste wel voor dat niemand kon zien dat je de hele nacht naar het plafond lag te staren. Dus hoe zorg je er dan in hemelsnaam voor dat je huid er nog fris uitziet zonder dat je met een spatel je foundation laag voor laag er op hoeft te caken?

Door de juiste producten te gebruiken. Hierbij onze tips.

1. Gebruik een goede concealer

Je concealer mag heus wel een beetje dekking hebben als je daar behoefte aan hebt. Urban Decay lanceert een nieuwe concealer die je de dekking geeft waar je naar op zoek bent en tegelijkertijd je ware huid laat zien. De Stay Naked Correcting Concealer dekt zonder dat je huid er cakey uitziet.

2. Kies voor een foundation met een lichte tot medium dekking

Grote kans dat je slechts een paar plekjes hebt die je wil verdoezelen. De rest van de rustige huid heeft daarom helemaal geen heftige dekking nodig. Gebruik daarom een foundation met een lichte tot medium dekking als basis, zoals Dior Forever Skin Glow.

3. Breng vloeibare producten met een Beautyblender aan

Als je deze trend wil omarmen is er één tool die niet in je make-up tasje mag ontbreken: een make-up spons zoals de Beautyblender. Zo’n spons blendt je foundation en concealer tot in de perfectie.

4. Vervang poeder producten door vloeibare producten

Je huid ziet eruit als huid als je poeder producten vervangt door vloeibare varianten. Crème highlighter, blush en bronzer zien er nu eenmaal natuurlijker uit op de huid dan de poeder versies.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe make-up trend laat zien dat plamuren helemaal uit is
Sluiten