Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 20 aug 2017

Really?! Blijkbaar vinden we dit een acceptabel aantal bedpartners

Wat is een acceptabel aantal bedpartners? Dat is de vraag die onderzoekers van Bristol University en Nottingham University in een onderzoek wilden beantwoorden. Het antwoord? Drie.

Voor het onderzoek, dat werd gepubliceerd in The Journal of Sex Research, werden 104 vrouwelijke en 84 mannelijke deelnemers die allemaal in de dertig zijn ondervraagd over hun seksuele voorkeuren. Natuurlijk niet een heel grote groep, maar er kwam naar voren dat mannen en vrouwen gemiddeld het liefst de nacht spenderen met iemand die wel een beetje ervaring heeft, maar niet elke week op een ander belandt. Dat klinkt nog enigszins logisch.

Daarnaast bleek echter ook uit het onderzoek dat iemand minder aantrekkelijk wordt bevonden, naarmate diegene meer bedpartners heeft gehad. Zo gaven vrouwen aan dat iemand totaal onaantrekkelijk wordt vanaf zes bedpartners, waar voor mannen dit aantal elf is. Hoewel dit nummer bij mannen gemiddeld hoger is, vinden beide seksen het dus niet zo fijn wanneer iemand een bezig bijtje is geweest tussen de lakens.

Aan de andere kant waren de deelnemers zélf gemiddeld wel actiever dan ze bij anderen acceptabel vinden (goh!). Zo hadden de vrouwelijke deelnemers van het onderzoek gemiddeld 5,81 bedpartners, terwijl mannen er 8,4 hadden. Over het algemeen is het natuurlijk wel zo dat vrouwen getal vaak wat lager aangeven, en mannen graag cool doen met een hoger getal.

Onze mening? Zolang je een goed gevoel hebt bij je huidige lover, doen die vorige bedpartners er ook eigenlijk niet zo toe.

NSMBL Guy Talk: Wat is een acceptabel aantal bedpartners?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Metro

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Really?! Blijkbaar vinden we dit een acceptabel aantal bedpartners
Sluiten