Emma Toussain
Emma Toussain Events 29 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Recap: wij waren bij de Formule 1 in Zandvoort en zo zag dat eruit

Afgelopen weekend was het zover: de Formule 1-race in Zandvoort. Een bijzondere gebeurtenis, heel het land staat in het teken van deze hele snelle wedstrijd. Helemaal omdat ‘onze eigen’ Max Verstappen wederom een topseizoen heeft en eigenlijk simpelweg niet te stoppen is.

NSMBL’s Emma was erbij en vertelt je hoe dat was.

Recap: wij waren bij de Formule 1-race in Zandvoort

Ik gingen samen met Koninklijke Gazelle richting de afgeladen badplaats. En dat doe je natuurlijk.. op de fiets! Deze moest eerst opgehaald worden bij een speciale parkeerplaats, waar er honderden oranje fietsen klaar stonden om gebruikt te worden. Eenmaal op de fiets was het nog zo’n 50 minuten fietsen vanuit Haarlem. Je kunt zeker sneller (als Haarlemse kan ik dat weten) maar de routes naar het circuit zijn nogal beperkt dat weekend. Dus je doet er wat langer over én we volgden een bepaalde route, waardoor we langs de Gazelle Sprintrace fietsten. Honderd meter aan ‘racebaan’, waarbij je onder luid gejuich zo hard mogelijk over de finish wilde komen. Eenmaal over de streep, was het nog een klein stuk naar het circuit. Het regende wel behoorlijk (hoi Nederland), maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen fietste vrolijk in oranje poncho’s die kant op.

Nog een leuk detail: bij de parkeerplekken in Zandvoort leek ‘t net alsof je en pitstop maakte. Je werd begroet met de woorden ‘box, box’, die refereren naar de boodschap die de coureurs krijgen als je de pit lane in gestuurd worden.

Mocht je wat meer sfeerbeeld willen; we plaatsen ook al een video op TikTok. Daar zie je de oranje poncho’s, de sprint race én de rest van de dag.

@nsmblmagazine

Raceweekend is terug in Zandvoort!!!🧡 Come with us #formula1 #f1 #qualifyingf1 #dutchgp #zandvoort #vlog #gazellebikes #maxverstappen #charlesleclerc #gazelle #sprintrace #f1tiktok #fyp

♬ Destination Calabria (Remix) – AJIMUSTANG

Ben Pon Lounge + qualificaties

Na het fietsritje konden we eindelijk even lekker settelen in de Ben Pon Lounge (hoe luxe?!) en daar even acclimatiseren met een wijntje en wat hapjes. In de lounge was er ruimte om te zitten, te relaxen, hingen er genoeg tv’s om te volgen wat er op de baan gebeurde én kon je even rustig naar het toilet. Fun fact: er gingen ook heel wat Gazelle fietsen aan het plafond. Zie TikTok! 👆

Om 15.00 uur sharp was ‘t tijd voor de qualificaties en ging Max weer z’n best doen om pole position te halen, dus de eerste startplek voor de race op zondag. ‘T was nog even spannend omdat Alexander Albon en Lando Norris ook heel snel reden én omdat er nogal wat coureurs de baan af vlogen.. maar Max was toch weer de snelste. De oranje zee aan mensen heeft vast geholpen, zullen we maar zeggen. De sfeer tijdens zo’n race (of qualificatie in dit geval) is ongeëvenaard. Iedereen is blij, enthousiast en juicht mee. Mocht je van tevoren nog geen mega fan zijn, dan ben je dat erna wel.

Na qualifying was het tijd voor de Porsche Supercup, waarbij er nóg meer geracet werd. Na afloop was het tijd om weer heel even te relaxen onder het genot van een frietje en hebben we nog heel even over het terrein gelopen. Bijzonder hoe snel de organisatie dit hele ‘dorp’ opbouwt én dan ook weer afbouwt. Ook is er nog feest aan ‘t einde van de dag, dus alle fans kunnen na de race ontladen met een hoop muziek en gezelligheid.

Terug naar Haarlem

Je kunt niet met de auto in Zandvoort komen (is ook geen goed idee met al die drankjes), dus dat Gazelle dit organiseert is echt een uitkomst. Als je naar huis gaat, loop je naar de fietsenstalling vlakbij het strand, je scant je ticket en je neemt de oranje fiets zo weer mee. Stukje fietsen naar de parkeerplek in Haarlem en klaar is kees. Ook kan je bij die stalling je auto parkeren, zodat je daarna weer makkelijk naar huis gaat. Volgend jaar weer? Let’s hope so. En laten we dan ook hopen op iets zonniger weer, zoals we van de race in Zandvoort gewend zijn.

$$$ – dit gigantische bedrag kan Meghan Markle per Instagram-post verdienen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.