Deze kippenborst met Parmezaanse kaas kan zelfs jij in elkaar flansen

Alex Ebbers 7 aug 2018 Food

Er is iets magisch aan kip met Parmezaanse kaas. Hoe kl*te je dag ook is, neem een hap van een goed bereide kippenborst met een goede saus en knapperig laagje kaas, en al je problemen lijken als sneeuw voor de zon verdwenen.

Eenpersoons kippenborst met Parmezaanse kaas

Deze homemade kippenborst met Parmezaan is super eenvoudig te bereiden en maak je voor niemand anders dan jou alleen. Lekkorrr.

Krokante kippenborst: dit heb je nodig

1 kippenborst
10 tot 25 gram broodkruimels
1 eetlepel geklopt ei of eiwit
2 tot 3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bloem

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden. Plaats de kippenborst in een plastic zakje of tussen twee stukjes keukenpapier. Sla hier vervolgens op met de gladde kant van een vleeshamer, of een ander zwaar object totdat de kippenborst ongeveer drie a vier centimeter dik is.

Bereiding

1. Giet het ei, de bloem en broodkruimels in drie verschillende ondiepe schaaltjes. Bedek beide kanten van de kip met bloem, en dip de de kip dan met beide kanten in het ei. Bedenk daarna beide kanten van de kip met de broodkruimels en laat dit tien minuten intrekken.
2. Verhit olie in een pan en bak de kip in twee tot drie minuten goudbruin aan beide kanten.

Tomatensaus: dit heb je nodig

200 gram tomatenblokjes
1/2 theelepel zwarte peper en kruiden naar keuze
1/4 theelepel gehakte knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter

Bereiding

1. Voeg de tomatenblokjes, kruiden, knoflook en olie samen in een pan en laat het voor vijftien tot twintig minuten sudderen, of totdat het dikker wordt.
2. Als je van gladde sauzen houdt, kun je ervoor kiezen het af te laten koelen en even in de blender te stoppen.

Eenpersoons kippenborst met Parmezaanse kaas: dit heb je nodig

De kip
150 gram van de tomatensaus
Pasta voor een persoon
30 gram geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas

Bereiding

1. Leg een bodempje van de tomatensaus in een ovenschaal, leg hier de kip op en strooi de kaas eroverheen.
2. Bak voor 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en er krokant uitziet.
3. Plaats de kip en saus bovenop de pasta en smullen maar.
recept kippenborst parmezaanse kaas

Recept: deze mini Red Velvet Cake is super easy te maken

Bustle

Reageer op artikel:
Deze kippenborst met Parmezaanse kaas kan zelfs jij in elkaar flansen
Sluiten