Bente De Bruin
Bente De Bruin Food 30 mei 2015

Recept: Mexicaanse ‘street food’ frietjes

Ingrediënten:
Voor 1 à 2 porties
2 medium grote aardappelen (bij voorkeur Bintjes)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel maizena
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel gemalen komijn
Snufje cayenne peper (of chipotle chili peper)

Voor de salsa ketchup:
3 eetlepels ketchup
3 eetlepels salsa
Eventueel: hot sauce

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Was de aardappelen goed en snijd ze in dunne reepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Meng dan de kruiden, maizena en olijfolie in een grote kom en roer dit goed door. Vervolgens gooi je de frietjes ook in deze kom, totdat deze gelijkmatig bedekt zijn met het kruidenmengsel.

Vervolgens leg je de frietjes netjes op een bakplaat, waarbij je zorgt dat ze niet aan elkaar plakken.

Zet de bakplaat 20 minuutjes in de oven. Dan haal je de bakplaat eruit en draai je de frietjes om. Vervolgens bak je deze nog ongeveer 10 minuten tot ze de gewenste kleur en crispyness hebben.

De salsa ketchup maak je door de ketchup en salsa in een klein schaaltje door elkaar te roeren. Proef tussendoor goed en pas de verhoudingen aan naar smaak. Hetzelfde doe je met de hete saus; voeg daarvan zoveel toe als je lekker vindt. Tip: Voor een meer creamy saus kun je mayonaise toevoegen. Voor een iets kruidigere saus voeg je fijngesneden verse koriander toe. Yum!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recept: Mexicaanse ‘street food’ frietjes
Sluiten