Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Food 11 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

9 lekkere en makkelijke poké bowl-recepten om zelf te maken

Een poké bowl is een Hawaiiaans gerecht dat voornamelijk gemaakt wordt van rijst met rauwe vis en verse groenten. Klinkt heerlijk en dat is het ook absoluut. Deze recepten wil je meteen zelf maken.

9x poké bowl recepten

De volgende negen poké bowl recepten zijn super makkelijk om te maken en zijn een leuke afwisseling op je reguliere onbeperkte sushi avonturen. Wij vinden ze in elk geval erg lekker!

1. Pittige wilde zalm bowl

Dat een poké bowl mag best een beetje pittig mag zijn, bewijst dit recept. Hou je niet van te pittig? Matig dan met de Sriracha saus.

2. Ahi tonijn poké bowl met rijst

Ahi tonijn is een echte klassieker in de Hawaiiaanse keuken. De marinade maakt de tonijn lekkerder dan je ooit proefde.

3. Tofu poké bowl met geglazuurde sesam worteltjes

Eet je liever geen (rauwe) vis? Dan is een bowl met tofu helemaal jouw ding. Deze bowl wordt nog lekkerder als je de tofu een uurtje marineert in (zoete) sojasaus.

4. Tonijn bowl met nootjes

Deze Hawaiiaanse bowl bevat heerlijke tonijn en frisse kruiden. Maak er een maaltijd van door rijst en wat groenten toe te voegen.

5. Tonijn en zeewier bowl

De zeewier mix maakt deze bowl extra speciaal. Je koopt ‘m bij je lokale toko en dat is zeker het omfietsen waard, want deze zeewier geeft het gerecht een exotische smaak.

6. Vegetarische tofu poké bowl met ananas

Voeg eens wat ananas toe aan je bowl en je gerecht verandert in een tropische verrassing. Bij dit gerecht komen alle smaken perfect tot uiting dankzij de zoete ananas.

7. Ahi tonijn poké bowl met avocado

Deze klassieker is extra lekker als je geurige jasmijnrijst toevoegt. Door de combinatie van deze rijst met de ahi tonijn krijg je een smaakexplosie waar je u tegen zegt.

8. Pernod zalm poké bowl

De combinatie van Pernod en zalm zal niet je eerste ingeving zijn geweest. Toch is het heel lekker, doordat de anijsachtige smaak van Pernod goed combineert met de zalm.

9. Shoyu ahi bowl

Deze shoya ahi Bowl is een waren klassieker en bovendien makkelijk te maken. Vind je ‘m te plain? Voeg dan wat bimi en cashewnoten toe.

Heb je nou wel trek in een goede bowl, maar geen zin in rijst? Dan zetten we hier 8 gezondere alternatieven voor witte rijst op een rijtje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 lekkere en makkelijke poké bowl-recepten om zelf te maken
Sluiten