Bente De Bruin
Bente De Bruin Food 27 jan 2018

Recept: Tortilla’s gemaakt van bloemkool

Bloemkool is een interessante en typisch Hollandse groente maar wordt naar ons idee te vaak gekookt gegeten. Beter gezegd: doorgekookt. Deze groente kent zoveel meer mogelijkheden en daarom delen we vandaag een recept voor bloemkooltortilla’s! Lekker, vegetarisch en ook nog eens glutenvrij. Ook fijn: in een half uurtje heb je de tortilla’s op tafel staan.

Bloemkooltortilla’s

Ingrediënten voor 6 stuks:
1 bloemkool
2 eieren
zout en peper

Recept

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Snijd de roosjes van de bloemkool af en snijd ze vervolgens nog iets kleiner. Doe de roosjes in de blender of keukenmachine tot de stukjes het formaat hebben van rijstkorrels.

Doe de fijngehakte bloemkool in een schaal en zet deze twee minuten in de magnetron. Roer alles goed om en zet het schaaltje nog eens twee minuten in de magnetron. Schep vervolgens de bloemkool op een theedoek en knijp al het water er uit. (Pas op voor je handen!)

Schep de droge bloemkool weer terug in de schaal en voeg hier de twee eieren aan toe. Meng dit goed en breng het op smaak met zout en peper. Maak hier zes tortilla’s van op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven gedurende 10 minuten en draai de tortilla’s dan voorzichtig om. Zet de bakplaat weer terug in de oven, gedurende 5 tot 7 minuten. Als de tortilla’s klaar zijn laat je ze even afkoelen. Vervolgens bak je ze kort in een koekenpan totdat ze een beetje bruin zijn. Sla deze stap niet over: dit zorgt ervoor dat de tortilla’s crispy worden.

Je kunt deze tortilla’s met allerlei dingen vullen. Denk aan groenten of guacamole, maar vergeet ook zeker niet een frisse touch als zure room. Houd de vulling bij voorkeur licht: de tortilla’s hebben een vrij uitgesproken, nootachtige smaak.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recept: Tortilla’s gemaakt van bloemkool
Sluiten