5x recepten met maximaal 5 ingrediënten voor in de winter
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fvegetable-salad-3026808.jpg)
De koude wintermaanden komen er weer aan. We gaan tijdens deze maanden in het donker naar ons werk en komen ook in het donker weer thuis. Dit betekent automatisch dat we ook onze maaltijden aanpassen. Echt zin in een zomerse salade hebben we nu namelijk niet.
Naar de supermarkt gaan is in de wintermaanden een grote onderneming. Daarom hebben we vijf recepten met maximaal vijf ingrediënten, zodat je lekker binnen kan blijven en het eten snel op tafel hebt.
Recepten met vijf ingrediënten
Voor wie denkt dat je de halve supermarkt nodig hebt om een lekkere wintermaaltijd op tafel te zetten heeft het mis. Check ze snel, want je wil ze vanavond nog bereiden.
1. Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt & bloemkoolrijst
Gerechten uit de oven zijn altijd een goed idee in de winter. Je krijgt een lekker gerecht én wat extra warmte in je woning. Dankzij de bloemkoolrijst in dit makkelijke recept krijg je al een flinke portie van je groenten binnen.
Voor vier personen heb je nodig:
– 300 gram half-om-half gehakt
– 1 eetlepel vadouvan (een kruidenmengsel)
– 800 gram koelverse bloemkoolrijst
– 800 gram koelverse aardappelpuree
– 175 gram geraspte oude kaas 48+
2. Pasta met paddenstoelen en knoflook
In deze maanden poppen de paddenstoelen ook naar boven vanuit de grond. Een goede reden om een er een lekker gerecht mee te maken. Dit gerecht met weinig ingrediënten staat zo op tafel en is ook erg makkelijk om te bereiden.
Voor twee personen heb je nodig:
– 150 gram trofi of fusili
– 2 tenen knoflook
– 250 gram gemengde paddenstoelen
– 25 gram parmezaan
– 2 volle eetlepels crème fraîche light
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Featers-collective-ddZYOtZUnBk-unsplash.jpg)
3. Broccoli-bloemkoolsoep
Een lekkere soep kan natuurlijk nooit kwaad in de winter. Deze soep is niet alleen verrukkelijk, je krijgt het er ook lekker warm van. Was je nog op zoek naar een simpele maaltijd voor in de winter? Probeer deze dan zeker uit, al is het maar om jezelf op te warmen.
Voor vier personen heb je nodig:
– 1 broccoli
– 1 kleine bloemkool
– 1 ui
– 1,5 liter kippenbouillon
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fleek-and-potato-soup-with-bread-5789-2.jpg)
4. Klassieke boerenkoolstamppot
Een maaltijd die niet te missen is in de wintermaanden is natuurlijk boerenkool stamppot. Een oer-Hollands gerecht om van te genieten. Ondanks dat je dit gerecht misschien al kent, staat dit simpele gerecht zo op tafel en kan er van blijven genieten.
Voor vier personen heb je nodig:
– 1 kg kruimige aardappel
– 600 gram verse boerenkool
– 500 gram Gelderse rookworsten
– 25 gram ongezouten roomboten
– 1 eetlepel azijn
5. Udonnoedels met harissa kip
Ben je uitgekeken op de stamppot en heb je toch meer zin in iets wat minder Hollands is? Probeer dan vooral dit Aziatische recept. Ook dit gerecht is makkelijk te bereiden én om je vingers bij af te likken. Zeker de moeite waard dus.
Voor twee personen heb je nodig:
– 200 gram kipfilet
– 2 theelepels harissa
– 400 gram Chinese wokgroenten
– 300 gram udonnoedels
– 2 handjes cashewnoten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fronise-daluz-oNUUKBwsHVk-unsplash.jpg)