Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 2 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

6 snelle burger recepten die jouw avond compleet maken

Eens in de zoveel tijd móét je die gezonde maaltijd gewoon even aan de kant zetten, en lekker een avondje zondigen. En wat is er beter om mee te zondigen dan burgers? Inderdaad, niets. Maar omdat we vaak niet verder komen dan een broodje, vlees, plakje kaas en sla, is het tijd voor wat variatie. Dit zijn de zes lekkerste recepten voor burgers.

Goddelijke burger recepten

Burgers zijn het lekkerst uit eigen keuken, geen fastfood keten die hieraan kan tippen. In de zomer van de barbecue of lekker uit de pan: burgers zijn top. Wij hebben zes variaties gevonden op de burger die jij vandaag nog kunt proberen. Hier komen ze, de meest goddelijke recepten. En oh ja, deze recepten zijn allemaal lekker makkelijk en snel. Niet geheel onbelangrijk.

1. Surf & Turf burger

Waarom kiezen als het ook allebei kan? Surf & Turf op een broodje is heerlijk én makkelijk.

burger recept

Wat heb je nodig?

Afbakbroodjes, hamburgers, Hollandse garnalen, Whiskysaus en verse dille.

Bak de broodjes af en bak de burgers in de pan met een beetje olie. Zodra dit gedaan is, is het tijd om de burger in elkaar te zetten. Eerst de burger op het broodje, dan de Hollandse garnalen, wat Whiskysaus en tot slot de verse dille.

2. Burger met avocado en gebakken ei

Avocado en ei: een top ontbijtje, maar ook lekker op een burger.

burger recepten

Wat heb je nodig?

Verse schnittbroodjes, hamburgers, een krop sla, cheddarkaas, eieren en avocado.

Grill de hamburgers in de pan en bak in een andere pan de eieren. Het lekkerst zijn ze met de dooier nog heel, zodat de burger straks juicy wordt van het eigeel. Snijd de broodjes doormidden en de avocado in plakjes. Als de burgers bijna klaar zijn, verwarm dan de cheddar op de burger zodat het smelt. Nu is het tijd om te stapelen. Eerst de burger met kaas, dan de avocado en daarop het gebakken ei.

3. Grillburger met truffelmayo en parmezaan

Burgers met truffelmayo… Do we need to say more? 

recepten burgers

Wat heb je nodig?

Verse ciabatta’s, magere grillburgers, rucola, truffel paddestoelentapenade, mayonaise, een tomaat en geschaafde parmezaanse kaas.

Eerst maak je de truffelmayonaise door de tapenade en de mayonaise samen te voegen. Doe dit naar eigen smaak. Hoe meer tapenade, hoe sterker de truffelsmaak. Nu is het tijd om de burgers te bakken en de ciabatta’s open te snijden. Ondertussen snijd je de rucola fijn en de tomaat in plakjes. Tijd om er een geheel van te maken. Eerst komt de rucola op de ciabatta, daarna de burger en de plakjes tomaat en tot slot de truffelmayonaise en parmezaanse kaas.

4. Carpaccio burger

We dachten dat het niet beter kon, tot we deze burger tegenkwamen.

burger recepten

Wat heb je nodig?

Sesambroodjes, hamburgers, rucola, plakjes carpaccio, pijnboonpitjes en pest0mayonaise.

Om te beginnen aan dit kunstwerk bak je de hamburgers in de pan en rooster je tegelijkertijd de pijnboompitten. Snijd daarna de broodjes open en beleg ze met de rucola. Hierop komt de hamburger en daarbovenop de plakjes carpaccio. Als finishing touch gooi je er wat pestomayonaise en pijnboompitjes op.

5. Vegatarische burgers met Hüttenkäse en komkommer

Ook aan de vega babes hebben we gedacht. Check deze bizar lekkere burger even.

recepten burger

Wat heb je nodig?

Meergranen pistolets, vegetarische hamburgers, komkommer, 200 gram verse Hüttenkäse, eetlepel mayonaise en 13 gram verse bieslook.

Ook deze burger ligt binnen een handomdraai op je bord. Begin met het maken van het sausje, dit doe je door de Hüttenkäse, mayonaise en bieslook te mengen. Bak de hamburgers in de pan gaar en snijd ondertussen met een kaasschaaf slierten van de komkommer. Beleg het broodje met de komkommer, burger en de saus en hij is helemaal ready!

6. Kipburgers met bruschetta

Je favoriete appetizer op een kipburger. Kan het leven nóg beter?

burger kip recepten

Wat heb je nodig?

Meergranen pistolets, kipschnitzels, een bol mozzarella, rucola, bruschetta topping en augurken.

Verhit wat olie in de pan en bak de kipschnitzels goudbruin. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de kipschnitzels. Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met rucola. Leg hier vervolgens de kip met mozzarella op en maak het af met de bruschetta topping en plakjes augurk.

7 snelle kip recepten die zo makkelijk te maken zijn dat jij het ook kan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 snelle burger recepten die jouw avond compleet maken
Sluiten